Ср, 2024-04-24, 12:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
Українська криза ідентифікації - Financial Times
Інші останні Іноземна преса про Україну
Не встигли на фіналі Євро-2012 в Києві замовкнути крики уболівальників, як Україна повернулася до свого звичайного політичного життя, пише Гідеон Рахман в блозі The Financial Times. Поліція вступила в запеклі сутички з демонстрантами, які протестують проти законопроекту, який підвищить статус російської мови в цій колишній радянській республіці.

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

"Суперечки з приводу цього закону символічні для більш широкої української кризи ідентифікації: чого вона хоче - ще сильніше схилитися в бік "слов'янського великого брата" чи, зробивши акцент на своїх мовних і культурних відмінностях від Росії, утвердитися в більш європейській ідентифікації і прихилитися до ЄС", - пише автор.

"Насправді захист прав російськомовного населення навряд чи означає повернення в міцні обійми російського ведмедя, - визнає автор, - але є відчуття, що Україна нарешті підходить до межі, де вона повинна зробити вирішальний вибір".

Суперечки між Україною та ЄС у справі Юлії Тимошенко в найближчі місяці і результат парламентських виборів у жовтні - все це, ймовірно, допоможе визначити, який шлях зрештою обере країна. "І це зіграє більш визначальну роль у розвитку України в майбутні десятиліття, аніж сьогоднішні суперечки з приводу мови", - підсумовує Рахман.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1075 | Додав: adminA | Теги: Українська криза ідентифікації- Fin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]