Чт, 2024-04-25, 22:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Українські школи закривають у Молдові
Інші останні Українці в світі

Українська діаспора в Молдові протестує проти неухильного скорочення кількості шкіл з викладанням української мовою, передає УНН.

Українці, які живуть в сусідній республіці, побоюються, що взагалі залишаться без навчальних закладів. На сьогодні там залишилося всього 50 таких шкіл.

"Ми дуже занепокоєні тим, що з кожним роком в країні залишається все менше українських шкіл", - кажуть подружжя Кожухар - українці, які проживають у Молдові з дитячих років.

Вони працюють в Академії наук і є авторами книг для українських школярів. Представники міністерства освіти визнають наявність проблеми, але стверджують, що місцеві управління освіти мають право вирішувати, які школи оптимізувати.

"Ці побоювання виправдані, але це не означає, що ми не шукаємо рішення. Ми маємо обговорювати кожен випадок окремо, а не проблему в цілому", - сказав глава управління доуніверситетської освіти Валентин Крудо.

За даними офіційної статистики, в Молдові проживають більше 400 тисяч українців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1463 | Додав: admin | Теги: закривають, українські школи, Молдова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]