Чт, 2024-04-18, 23:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:23
Українські військові допоможуть звільняти Норвегію від окупації - навчання НАТО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Навчання НАТО: Українські військові допоможуть звільняти Норвегію від окупації

П’ять українських офіцерів залучено до роботи в секціях штабу багатонаціональної коаліції

За легендою навчань, агресором виступає видумана країна «Мурінус», за обрисами якої вгадується РФ

Протягом тижня група українських офіцерів перебувала в штабі Об’єднаного оперативного командування НАТО «Неаполь», де відбулося командно-штабне тренування у рамках підготовки до стратегічного військового навчання Північноатлантичного Альянсу Trident Juncture 2018.

Про це інформує Міністерство оборони України.

Активна фаза Trident Juncture 2018 за участю 45-тисячного міжвидового контингенту військ відбудеться на півночі Норвегії в період з 25 жовтня по 7 листопада 2018 року.

Окрім 29 країн Альянсу, в навчанні братимуть участь військові підрозділи зі Швеції та Фінляндії.

Командно-штабна фаза навчання триватиме до третьої декади листопада в органах управління та навчальних центрах Альянсу від італійської провінції Кампанія до норвезьких фюльке Трьомсо та Фінмарк.

За сценарієм навчань багатонаціональна коаліція НАТО проводить масштабну військову операцію зі звільнення незаконно окупованої північної частини Королівства Норвегія.

Агресором виступає видумана країна «Мурінус», за обрисами якої легко вгадується наш північний сусід, йдеться у повідомленні.

З вересня цього року 5 українських офіцерів залучено до роботи в секціях штабу багатонаціональної коаліції.

Вони успішно пройшли етапи теоретичної підготовки та оперативного злагодження і незабаром вирушать виконувати завдання за своїми напрямками в Неаполі, Рамштайні та Ставангері.

Нагадаємо, у Норвегії було знято серіал «Окуповані» (норв. Okkupert). Його прем'єра якого відбулась 27 вересня 2015 року на каналі TV 2.

Перший сезон складається з 10 серій. Бюджет першого сезону телесеріалу склав €9.7 мільйона, що робить його найдорожчим норвезьким телепроектом.

Права на показ першого сезону були продані Великій Британії, Німеччині, Франції, Швеції, Данії, Фінляндії, Ісландії, країнам Бенілюксу тощо.

За сюжетом у Норвегії до влади приходять «зелені» політики, які відмовляються від видобутку нафти та газу через кліматичну кризу.

Керівництво Євросоюзу, не бажаючи відмовлятися від норвезьких енергоносіїв, просить Росію напасти на Норвегію. Москва погоджується і захоплює норвезькі нафтогазові родовища з метою контролю над ринком нафти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 783 | Додав: adminA | Теги: Норвегія, окупація, навчання НАТО, українські військові | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]