Пт, 2024-03-29, 11:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
Українські жінки економніші за чоловіків і обдумують кожну покупку, - показали дослідження
Інші останні Новини світу науки і технологій
Українки частіше відкладають гроші на "чорний день", непередбачувані витрати, відпочинок та ремонт і керуються принципом "подумати двічі, перш ніж щось придбати", навіть за невелику суму коштів. Відкладають гроші 28% жінок та 20,5% чоловіків, пише Gazeta.ua.

Про це під час прес-конференції розповів Сергій Мамедов, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України.

Відповідне соціологічне опитування було проведене компанією з маркетингових та соціальних досліджень "GFK Україна". Дослідження стосувалося фінансової грамотності населення. Загалом було опитано тисячу респондентів, з-поміж них 49% чоловіків та 51% жінок. Взяти участь у дослідженні могли громадяни від 16 років.

"Регулярне відкладання коштів роблять 13% чоловіків і 16% жінок. Якщо гроші час від часу залишаються, то жінки ще й економніші. Із них 28% жінок відкладають ці кошти. При тому, що із чоловіків це роблять лише 20,5%", - зазначив Мамедов.

Експерт підкреслив, що 15% українців звикли відкладати кошти. А 25% громадян економлять гроші час від часу, коли ті у них залишаються.

"Зазвичай збереження у нас роблять на "чорний день" та непередбачувані витрати. Переважно це становить 40,8%. На великі покупки та ремонт 21,2%, на відпочинок 14,5%. При цьому не шпурляються грошима наліво і направо, хоч як це дивно, жінки. Принципом "подумати двічі, перш ніж купити", навіть за невелику суму коштів, керуються 30,6% жінок і 22,5% чоловіків", - зауважив Мамедов.

Стрімке зростання "економіки жінок" – найбільш животрепетна тема для розмов, запевняє The Financial Times.

"За даними Boston Consulting Group, жінки контролюють 12 трлн доларів в глобальних витратах і є рушійною силою для зростання заробітків у глобальному масштабі, що становить 5 трлн доларів", - пояснює журналістка Люсі Уорвік-Чін.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: українські жінки економніші за чоло, дослідження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]