Пт, 2024-04-19, 14:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
Український фільм про художника покажуть на "Арт Москві"
Інші останні Культурні новини
У рамках ярмарку "Арт Москва", в неділю, 23 вересня, вперше в Москві буде показаний український фільм "Колюня".

Про це власному кореспонденту УНІАН в РФ повідомив керівник галереї "Цех" Олександр Щелущенко, який є автором ідеї та режисером фільму.

"Це історія про видатного самотнього художника Миколу Білоуса, який пройшов великий шлях від докера до теоретика і практика сучасного мистецтва. Його безпосередність і рівень знання історії світового мистецтва вражає", - сказав Щелущенко.

Автор фільму повідомив, що "фільм насичений реакцією прихильниць творчості Білоуса з різних столиць світу - Стамбулу, Риги, Москви, Парижа і Києва.

Шість жінок почали колекціонувати його роботи, ще коли він був зовсім невідомим, кожна - в силу своїх мотивів. Усі дами щиро пустили знімальну групу в свої апартаменти або власні приміщення, де знаходяться роботи Миколи".

Певної цінності фільму додає задокументована зустріч Білоуса з Жульєт Бінош в галереї на відкритті її виставки в квітні 2010 в Києві.

Фільм насичений безпосередніми жартами.

Виробництво фільму тривало 2 роки.

Спеціально для фільму був написаний оригінальний саундтрек композитором Богданом Лучним і виконаний групою Vinipuzmob в стилі джаз-фанк.

"Становлення українських художників на світовий арт-сцені складний і довгий процес, але незважаючи на це талановиті українські автори все одно рано чи пізно завоюють серця і уми шанувальників з усього світу. На мою думку, Микола Білоус - явище світового масштабу, засновник свого стилю в мистецтві, до якого він йшов довгі роки, як Рой Ліхтенштейн або Ніко Піросмані", - вважає Щелущенко.

Довідка

Білоус народився в 1956 році в Київській області. Отримав академічну освіту, стажувався в Європі, викладав професійні художні дисципліни в профільному вузі. Роботи Білоуса знаходяться в міських галереях і приватних колекціях Німеччини, Чехії, Бразилії, Австрії, Росії та України. Постійно працює з галереєю "ЦЕХ" (м. Київ).

Як повідомлялося, в Нью-Йорку знайдено картину "Електричний дріт" (Electric Cord) Роя Ліхтенштейна, яка зникла 42 роки тому. Робота, написана в 1961 році, належала галеристу і колекціонеру Лео Кастеллі, який придбав її за 750 тисяч доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: український фільм, Арт Москві, художника | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]