Чт, 2024-04-25, 03:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:54
Український парламент схвалює суворі законопроекти проти протестів - Financial Times
Інші останні Іноземна преса про Україну
Прихильники українського президента Віктора Януковича відкрили шляхи для придушення антиурядових протестів, схваливши драконівські заходи стосовно тих, хто захоплює громадські будівлі і блокує дороги, пише The Financial Times.

"Заходи, схвалені в бурхливому парламенті в четвер з використанням сумнівних процедур, можуть посилити політичну кризу, що охопила країну з листопада", - зазначає кореспондент Роман Олеарчик.

Законодавчі заходи, які ще має підписати Янукович, спрямовані на викорінення різних форм мирного протесту, до яких вдавалися демонстранти протягом двох місяців після рішення президента відмовитися від зближення з ЄС на користь Росії.

"Події, які розгортаються в парламенті останні дві години, означають, що або готується бєларуський сценарій, або це кінець парламенту в його нинішній формі", - написав у Twitter політолог Володимир Фесенко. "Ті, хто думає, що врегулює кризу таким способом, лише посилюють її", - додав він.

Арсеній Яценюк, який очолює партію "Батьківщина" Юлії Тимошенко, зазначив: "Сьогодні Янукович і Партія регіонів вчинили злочин. (...) Вони узурпували владу".

Олег Тягнибок, лідер правої партії "Свобода", зі свого боку, заявив: "Парламентаризм мертвий", - передає видання.

Переклад InoPressa



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: Financial Times, законопроекти проти протестів, український парламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]