Пт, 2024-04-19, 23:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:44
Український професор розв'язав одну з задач міленіуму
Інші останні Новини світу науки і технологій
Професор з Луганська Анатолій Плотніков запропонував і опублікував в міжнародному науковому журналі "Journal of computer science" (8 том, 7 випуск) варіант вирішення однієї з так званих "нерозв'язних" математичних задач P vs NP.

"Анатолій Плотніков опікується проблемами інформатики та дискретної математики з 80-х років. Вирішення завдання P vs NP має важливе практичне значення. Зокрема, воно дозволяє визначити шляхи вирішення багатьох проблем криптології - науки, що займається методами шифрування та дешифрування інформації, що допоможе захистити інформацію з обмеженим доступом (банківську, військову, комерційну таємницю)", - повідомили в прес-службі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Зараз варіант рішення, запропонований Плотніковим, проходить перевірку. А сам науковець збирається зайнятися проблемою вирішення завдань класу UF: "Я планую працювати в цьому напрямку. Я не припиню працювати в цій галузі, адже це моє життя".

Зазначимо, що так звані завдання міленіуму - це сім класичних завдань, вирішення яких не знайдено. За рішення кожної з них бостонський Інститут Клея запропонував приз в 1 млн доларів США.

Досі було вирішено лише одну з семи проблем тисячоліття. Російському математику Григорію Перельману вдалося довести гіпотезу Пуанкаре в 2002-2003 роках. Однак математичний геній від мільйона відмовився.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 993 | Додав: adminA | Теги: Український професор, задач міленіуму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]