Пт, 2024-04-19, 23:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:34
Український уряд "натаскує" російський опозиціонер. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини  

Опозиційний російський політик Борис Нємцов переконаний, що Україні не варто чекати конкретних результатів в газових переговорах до кінця виборів Президента в Росії.

Про це він заявив в ефірі "Шустер Live".

Нємцов відзначив, що в газових переговорах кандидат в президенти РФ демонструє стійкість і "нібито захищає інтереси Росії". За його словами, якщо він піде на поступки Україні в газовому питанні, то його опоненти скористаються цим і висуватимуть звинувачення. "Тому зараз не кращий час намагатися домовитися швидко. До 4 березня, очевидно жодного зрушення годі й чекати. Після 4 березня, швидше за все можна домовитися", - сказав Нємцов.

Нємцов відзначив, що нижча ціна на газ в Німеччині і Італії визначена особистим прихильним ставленням Володимира Путіна до керівництва цих країн.

Він підкреслив, що Україна повинна продовжувати переговори щодо ціни на газ. "Я б прив'язав ціну на газ для України до ціни на газ в Німеччині і Італії. Але не до ціни контракту, а до реальної ціни з урахуванням знижок. У Путіна неформальні стосунки з лідерами Італії і Німеччини. Він їм дає великі знижки. Ви тут обурюєтеся, а проблема вся в тому, що він їм дає знижки, а вам ні", - сказав він.

Нємцов вважає, що Україна повинна сказати, що готова платити реальну європейську ціну. "Тобто ціну фактичну в Німеччині мінус транзит від України до Німеччини. Тоді всі знижки, які діють в Німеччині діятимуть і тут у вас. І навпаки, якщо там не буде знижок, то і у вас не буде", - додав політик.

Нємцов також висловив думку, що на користь всіх сторін було б все-таки створення консорціуму Україна-Росія-ЄС. "Його потрібно робити для того, щоб модернізувати систему. Якщо все завершиться консорціумом, то ціну доступнішу отримати можна", - додав він.

20 січня спеціальний представник держдепартаменту США з питань енергетики Європи і Азії Річард Морнінгстар висловив схвальну позицію Сполучених Штатів у створенні трьохстороннього консорціуму з управління газотранспортною системою (ГТС) України.

Як повідомлялося, Україна розраховує на досягнення домовленості про створення тристороннього консорціуму з управління українською газотранспортною системою.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка, Україна не розглядає варіанту продажу ГТС Російській Федерації, зокрема за "бєларуським сценарієм". У рамках переговорів щодо створення тристороннього консорціуму Україна виходить з двох принципів: надання гарантій обсягів транзиту російського газу до Європи і залучення інвестицій від європейських міжнародних фінансових організацій для модернізації української ГТС.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1152 | Додав: adminA | Теги: Український уряд натаскує російськи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]