Пт, 2024-04-19, 11:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
Українській владі Баррозу нагадав про права демонстрантів
Інші останні Новини Європейського Союзу
"Ми спостерігаємо за подіями в Україні з великим занепокоєнням та увагою", - підкреслив голова Єврокомісії Жозе Маунель Баррозу в понеділок, 2 грудня, в Брюсселі. "Ми дуже чітко говоримо про те, що українські установи мусять поважати демократичні свободи, зокрема право на свободу зібрань". Баррозу закликав до стриманості й демонстрантів. Голова Єврокомісії додав, що такі протести є наслідком того, що багато українців прагнуть майбутнього в Європі і розчаровані відмовою Януковича від цього курсу. Баррозу висловив сподівання, що діалог між ЄС та Україною буде продовжено.

Тим часом речниця уповноваженої ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Кетрин Ештон у понеділок, 2 грудня, у Брюсселі спростувала спекуляції, що Євросоюз нібито готує санкції щодо України. "Зараз це не обговорюється", - зазначила речниця, коментуючи припущення, що Брюссель може задіяти певні санкції щодо представників української влади і таким чином підтримати протестувальників. Жорсткі дії проти демонстрантів Ештон засудила ще на вихідних.

У свою чергу уряд ФРН закликав українське керівництво "забезпечити свободу висловлювань та реалізацію права на мирні зібрання". Коментуючи ситуацію в Україні, офіційний представник німецького канцлера Штеффен Зайберт сказав, що "звісно ж, викликає стурбованість застосування сили до мирних демонстрантів".



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: Баррозу, права демонстрантів, українській владі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]