Вт, 2024-04-16, 21:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:48
Український закон про наклеп висміяв американський карикатурист
Інші останні Політичні новини
Відомий американський карикатурист, лауреат Пулітцерівської премії Девід Хорсі, чия виставка відкрилася в Малій галереї "Мистецького Арсеналу" в Києві, намалював карикатуру на утиски ЗМІ в Україні, повідомлять НБН.

Малюнок був створений під час його лекції у Києві 25 вересня. Одна з гостей лекції попросила Хорсі намалювати Україну, як він її бачить після тижневого перебування в країні.

У відповідь на це карикатурист зобразив двох чоловіків великої статури, які затиснули молоду людину, що тримає блокнота з написом "Преса". Також молода людина говорить своїм гнобителям: "Мені лише потрібно трохи простору".

Девід Хорсі повідомив, що в його планах також створення карикатур про Україну. Ці роботи, за його словами, напевно не сподобаються представникам політичної еліти країни.

"У мене сформувалося кілька ідей, можливо, карикатури з'являться наступного тижня. Це буде пов'язано з політичним процесом у країні. Комусь це точно не сподобається", - сказав Хорсі.

Нагадаємо, українські журналісти почали онлайн-акцію проти ухваленого в першому читанні законопроекту, що передбачає кримінальну відповідальність за наклеп - вони вимагають відкликати закон.

Сьогодні стало відомо, що народний депутат України, член парламентської фракції Партії Регіонів Віталій Журавський зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України про ухвалення в першому читанні скандального законопроекту.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: американський карикатурист, Закон про наклеп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]