Сб, 2024-04-20, 15:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
Українським паралімпійцям повернули золото, а вони завоювали ще три
Інші останні Спортивні новини
У третій день Паралімпійських ігор у Лондоні українська збірна завоювала три золоті, одну срібну і дві бронзові медалі, повідомляється на сайті Національного комітету спорту інвалідів України.

Крім того, Міжнародний паралімпійський комітет залишив завойоване "золото" у легкоатлетки Марії Помазан .

Василь Ковальчук завоював золоту нагороду в кульовій стрільбі. Чемпіонами також стали плавець Андрій Калина і легкоатлет Юрій Царук .

"Срібло" завоювала плавчиха Оксана Хрульов .

Легкоатлетка Інна Стриж і плавець Олексій Федина завоювали для України "бронзу".

Таким чином, в активі українських паралімпійців 22 медалі, серед яких 10 золотих, 5 срібних і 7 бронзових. У загальнокомандному заліку Україна на третьому місці.

Як повідомлялося, національну паралімпійську збірну команду України було позбавлено ​ золотої нагороди, яку в п'ятницю вранці, 31 серпня, завоювала легкоатлетка Помазан.

У повідомленні прес-служби відомства зазначається, що спортсменку було позбавлено ​​медалі при "грубому порушенні усіляких правил федерації легкої атлетики, регламенту проведення змагань та Паралімпійських ігор в цілому. Жодному пункту правил проведення Ігор таке позбавлення медалі не відповідає".

За даними Нацкомісії, організатори Паралімпійських ігор порахували, що українка завоювала золото помилково, через "якісь недоліки роботи системи".

Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич заявив, що "ми не складемо руки і будемо боротися до кінця".

Президент привітав українських спортсменів із завоюванням "золота" на Паралімпіаді

Президент України Віктор Янукович привітав легкоатлета Юрія Царука, плавця Андрія Калину і стрілка Василя Ковальчука із здобуттям золотих нагород на XIV літніх Паралімпійських іграх в Лондоні.

Як повідомляє прес-служба президента, він підкреслив, що Україна пишається досягненнями своїх паралімпійців, які ще раз підтвердили високий статус української держави в міжнародному паралімпійському русі.

"Ці нагороди - черговий вагомий внесок у скарбничку національної збірної команди", - підкреслив Янукович.

Глава держави побажав українським спортсменам подальших успіхів та нових перемог у майбутньому.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1029 | Додав: adminA | Теги: золото, ще три, Українським паралімпійцям | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]