Сб, 2024-04-20, 06:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:57
Українським військовим Норвегія надала 60 тонн сухпайків
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Оборонне відомство Королівства Норвегія надало українським військовим гуманітарну допомогу. На базі однієї з військових частин Тилу Збройних Сил України вивантажено понад 60 тонн допомоги. За словами начальника Центру забезпечення полковника Валерія Копішинського, основу цієї поставки складає норвезький сухий армійський пайок.

Про це повідомили у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України (м. Львів).

«На початку червня оборонне відомство Норвегії звернулося до Міністерства оборони України з ініціативою про безоплатне надання досить великої партії раціонів харчування для військовослужбовців, які задіяні в антитерористичній операції на сході країни. Аби прискорити розмитнення вантажу, до Міністерства соціальної політики України було відправлено клопотання про визнання його гуманітарним. Нам пішли назустріч, затвердивши факт наказом цієї державної структури», — розповів Копішинський.

У свою чергу представник частини майор Іван Кара розповів, що після отримання вказівки на роботу із вантажем за дуже короткий час вдалось подолати чимало інстанцій — від військових санепідеміологів, міської санепідемстанції до фітосанітарного, радіологічного контролю на митниці МП «Городок».

«Пройшли усі перевірки для того, аби отримати дозволи, адже до нас надійшло хоч і сублімоване харчування, але ж харчування», – зазначив майор.

Таким чином до українських військових надійде 77 тис. 592 раціони норвезького сухого пайку 24-різновидного тропічного меню. Серед основних страв — суп з курятиною та бобами, стейк з овочами, вівсяна каша, яловичина з маніокою, рис з овочами та м’ясом, тушковане ягня з горохом нут, вегетаріанська сосиска з томатами тощо.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: Норвегія, 60 тонн сухпайків, українським військовим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]