Пт, 2024-03-29, 14:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:50
Українську владу Євросоюз жорстко розкритикував
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський союз висловив українській владі ряд претензій щодо підготовки до виборів у парламент. Про це пише Коммерсантъ у статті "Украине передали предвыборную агитацию".

Спільна заява високого представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон і єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле про майбутні парламентські вибори в Україні була надана в п'ятницю.

"У Брюсселі серед іншого впевнені в "істотній нестачі плюралізму в телеефірі" і вважають, що ситуація в даній сфері "викликає велику тривогу і вимагає негайних дій" з боку влади. Європейські керівники окремо відзначили "термінову необхідність роз'яснення (українською владою) питань, пов'язаних з комплектацією окружних і дільничних виборчих комісій", - пише видання.

Сіврозмовники видання в Брюсселі підкреслюють, що оприлюднення заяви ЄС за два тижні до дня голосування не є унікальною подією. "Ми опублікували подібний документ перед виборами в Грузії, - розповіло джерело. - Дата його появи підібрана так, щоб для влади ще залишався час для виправлення тих проблем, які ми позначили". "Українській владі варто врахувати жорсткий тон нашої заяви, - додав інший співрозмовник. - Це дипломатична мова, і якщо ми публічно говоримо про "стурбованість" і "тривогу", то фактично це означає крайній ступінь нашого невдоволення".

Також у Європі ще раз висловили стурбованість тим, що судові процеси над лідерами опозиції не дали їм можливості брати участь у виборах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз жорстко розкритикував | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]