Сб, 2024-04-20, 06:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:53
Україну асоціюють з ЄС, коли вирішиться справа Тимошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський Союз підтверджує готовність до підписання та ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, наголошуючи на необхідності вирішення питань щодо резонансних кримінальних справ, заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"ЄС підтверджує готовність до підписання та ратифікації Угоди про асоціацію, водночас він наголошує на необхідності вирішення питань щодо окремих резонансних кримінальних справ", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

За словами міністра, підготовка Угоди про асоціацію до підписання триває. Грищенко зазначив, що угода передбачає можливість початку функціонування пункту про зону вільної торгівлі до завершення всіх процедур із ратифікації.

"Ця можливість передбачена в самій угоді і після підписання або в контексті підготовки вже на заключному етапі будуть розглянуті можливість і доцільність застосування положень, що стосуються зони вільної торгівлі тимчасово", - сказав він.

Раніше повідомлялось, що Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом не буде ратифікована, поки Україна не почне рухатися у напрямку правової держави. На цьому наголосив міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле.

Крім того, Україну попереджали, що невдала реакція на стурбованість європейських політиків ситуацією навколо Тимошенко може загрожувати угоді про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, Україна та ЄС ведуть переговори про Угоду про асоціацію від 2007 року, і лише 19 грудня минулого року сторони заявили про завершення переговорів.

30 березня глави делегацій на переговорах України і Європейського Союзу парафували Угоду про асоціацію України з ЄС.

Водночас питання підписання документа і далі лишалося відкритим через внутрішньополітичну ситуацію в Україні та політичні процеси проти опозиції, які, на думку ЄС, мають політичне підґрунтя.

Між Україною і Європейським союзом (ЄС) досягнуто низку домовленостей. Про це під час брифінгу в Кабінеті міністрів заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

"Досягнуто ряд домовленостей. ЄС готові робити Україні підтримку соціальних і політичних ініціатив, зараз дуже багато напрямів співпраці. Зараз готуються візити на вищому рівні в Індію і Китай. У МЗС працює рада експортерів, це компанії, які мають досить ресурсів для виходу на міжнародний рівень. Але ЄС - наш основний пріоритет", - зазначив міністр.

У той же час Грищенко пояснив, що підготовка до Євро-2012 для України дуже важлива, і чемпіонат готували для уболівальників, а не для політиків.

"Євро-2012 для уболівальників, а не для політиків. Вони запрошуються сюди як уболівальники. Коли це питання починає широко обговорюватися, ідея використання неприїзду політиків не спрацьовує, тому що не отримує підтримки", - сказав глава МЗС України.

Україна та Європейський Союз можуть підійти до підписання Угоди про асоціацію до кінця року, заявляє перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський.

"Частина угоди, що стосується створення зони вільної торгівлі, потребує згоди з боку Європейського парламенту, а повністю вся угода про асоціацію потребує ратифікації всіма національними парламентами. Із технічного погляду ми могли б підійти до підписання та початку процесу ратифікації вже до кінця року", - сказав він.

Водночас Хорошковський зазначив, що існує і політична складова цього питання. "Наші європейські партнери неодноразово говорили про те, що доля угоди про асоціацію залежить від вирішення ситуації зі справою екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Точаться дискусії, наскільки правомірною є така зв'язка, але факт залишається фактом - це позиція серйозних сил усередині ЄС", - наголосив перший віце-прем'єр.

За його словами, питання верховенства права, безумовно, є надзвичайно важливим, але порядок денний Україна-ЄС не може обмежуватися лише справою Тимошенко.

"Нам все одно доведеться адаптувати величезний обсяг законодавства, врегулювати цілий перелік технічних завдань, які, так чи інакше, необхідні для просування України до Європейського Союзу. Тому я, як відповідальний за євроінтеграцію, пропоную не просто стояти і чекати, а рухатися за всіма іншими пунктами порядку денного", - заявив Хорошковський.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1017 | Додав: admin | Теги: асоціація, Укрнаїна, тимошенко, Європейський союз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]