Пт, 2024-04-26, 01:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:14
Україну парламентська асамблея НАТО закликає розслідувати порушення на виборах у Раду
Інші останні Політичні новини
Парламентська асамблея НАТО на своєму засіданні у Празі закликала Україну, а також Росію і Бєларусь розслідувати порушення на виборах у цих країнах, повідомляє Радіо Свобода.

Щодо України асамблея наголосила на проблемах на мажоритарних округах і висловила стурбованість через збільшення кількості порушень після жовтневих виборів.

При цьому в резолюції "Майбутнє демократії у східних сусідів" (маються на увазі країни-учасниці програми Східного сусідства Європейського Союзу), яку ухвалили учасники засідання в Празі, мовиться, що саме голосування в Україні "провели добре".

Парламентська асамблея НАТО на нинішній осінній сесії закликала три згадані держави втілити рекомендації "авторитетних міжнародних установ", які спостерігали там за виборчим процесом.

У документі також є заклик до України, Бєларусі і Росії негайно звільнити "політичних в’язнів" і зміцнити верховенство права. Імен цих осіб не названо.

Окремо в резолюції згадується Грузія. Парламентська асамблея НАТО закликає новий уряд Грузії і нинішнього президента продовжити програму реформ та забезпечити "ефективне співіснування" до президентських виборів у жовтні 2013 року. Згідно з поправкою, яку додали, новий уряд Грузії закликали утриматися від політично мотивованих арештів.

Парламентська асамблея НАТО також закликала уряди і парламенти країн-членів НАТО подвоїти зусилля у підтримці демократичних прагнень народів держав, східних сусідів ЄС, "із повною повагою" до суверенітету Бєларусі, Грузії, Росії і України.

Як повідомлялося раніше, Європейський Союз висловлює занепокоєння у зв'язку з процесом підрахунку голосів на виборах в Україні і очікує від Києва "швидких і рішучих дій".

Зазначимо, що Центральна виборча комісія завершила підведення офіційних результатів виборів народних депутатів Верховної Ради України і визнала обраними 445 народних депутатів.

Тим не менш, органи прокуратури відкрили дев’ять кримінальних справ щодо порушення виборчого законодавства під час парламентських виборів в Україні, п'ять з них вже передано в суд.

5 листопада ЦВК визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в округах № 94, 132, 194, 197, 223. Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: Україну, асамблея НАТО, порушення на виборах у Раду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]