Пт, 2024-04-19, 04:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:02
Україну у Азарова остаточно посадили на російську "газову голку"
Інші останні Економічні новини
Україна має намір імпортувати природний газ лише з Російської Федерації й не здійснювати імпорт у реверсному режимі з Європи. Про це сьогодні заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Він мотивував таке рішення тим, що ціна російського газу нижча.

«Поки що ми виходимо щодо закупівлі газу, виходячи з міркувань, де ціна краща. Поки російський газ, тому що він дешевший на сьогоднішній день», - сказав Ставицький.

Як повідомлялось, 17 грудня 2013 року під час зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна в Москві в рамках засідання українсько-російської міждержавної комісії було досягнуто домовленість, що Росія знизить ціну газу для України до 268,5 доларів за тисячу кубометрів із 400 доларів за тисячу кубометрів (середньорічна ціна на російський газ у 2013 році).

Тоді Ставицький запевняв, що Україна до кінця 2013 року має намір підписати договір щодо реверсних поставок газу зі Словаччини, оскільки питання диверсифікації поставок палива до країни залишається актуальним, незважаючи на досягнуті домовленості з Російською Федерацією про знижку на газ, що імпортується з РФ. 25 грудня Ставицький заявив, що Україна планує підписати угоду зі Словаччиною щодо організації реверсних поставок газу в найближчі кілька днів.

Нагадаємо, з 1 січня 2014 року Україна припинила імпортувати газ з Європи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: азарова, російську газову голку, Україну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]