Чт, 2024-03-28, 18:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:48
Україну у Європі закликають лікувати в’язнів за межами тюрем
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європейський комітет Ради Європи з попередження тортур і жорстокого поводження закликає українську владу вжити всіх необхідних заходів, щоб забезпечувати лікування та медичний огляд усіх в’язнів, які цього потребують, за межами СІЗО без затримок. Про це йдеться у спеціальному звіті, оприлюдненому Комітетом, передає "Тиждень".

Звіт було складено за результатами відвідування ряду виправних установ спеціалістами Комітету з 29 листопада по 6 грудня 2011 року.

Експерти організації підкреслили, що тюремна влада несе відповідальність за охорону здоров'я всіх ув'язнених і повинна докласти всіх зусиль, щоб забезпечити негайне встановлення точного діагнозу хворих ув’язнених та надання адекватного лікування всім ув’язненим.

У зв’язку з цим особливу занепокоєність Комітету викликало лікування та медичне обстеження Юрію Луценка, Юлії Тимошенко та Валерія Іващенка.

"Комітет повинен висловити свою занепокоєність тим, що щодо кожної з трьох зазначених осіб відбувалися значні затримки (з різних причин) у призначенні та проведенні спеціальних медичних оглядів поза межами СІЗО. Проблеми такого штибу ЄКПТ спостерігав неодноразово під час своїх попередніх візитів до київського СІЗО та інших пенітенціарних закладів в Україні. Комітет настійно закликає українську владу вжити всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб у майбутньому всі в'язні, які потребують фахового лікування чи огляду, потрапляли в лікарні за межами СІЗО без невиправданої затримки", - йдеться у доповіді.

Комітет також просить українську владу надавати йому детальні звіти про всі медичні процедури, здійснені щодо Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, а також надати йому копію доповіді членів міжнародної медичної комісії, яка обстежувала Тимошенко у лютому 2012 року.

У свою чергу президент Віктор Янукович важає, що закон про дозвіл ув'язненим лікуватися за кордоном корумпує медицину.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: межами тюрем, Європі, Україну, лікувати в’язнів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]