Сб, 2024-04-20, 16:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:07
Україну замітає снігом
Інші останні Прогноз погоди

В декількох областях України рятувальники надають допомогу водіям та проводять аварійні роботи, пов'язані з негодою.

Зокрема, як повідомляє прес-служба ДСНС, на території Житомирської області станом на 10:00 13 листопада рятувальники 10 разів залучалися до надання допомоги водіям, які потрапили в снігові замети на дорогах області.

Так, вночі зі снігових заметів звільнили 4 вантажних і 2 легкових автомобіля на дорогах Житомирського району.

В 7:34 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що на 181 км траси Київ-Чоп, поблизу с. Молодіжне Пулинського району, через складні погодні умови з'їхав в кювет вантажний тягач "IVECO". Працівники ДСНС за допомогою буксирувального тросу вилучили автомобіль зі снігового замету. Подібні аварійні роботи також були проведені поблизу с. Кам'янка Житомирського району, с. Старочуднівська Гута Романівського району та в смт Любар. Всього тут було вилучено зі снігових заметів 2 вантажних автомобіля та 1 мікроавтобус.

У зв'язку з погіршенням погодних умов на території Рівненської області, станом на 12:00 13 листопада підрозділи Служби порятунку "101" 11 разів залучалися до надання допомоги водіям (в основному вантажних авто), які потрапили в снігові замети на дорогах в Дубенському, Здолбунівському, Володимирецькому, Рокитнівському, Корецькому районах та обласному центрі. Разом з тим, в Демидівському районі працівники ДСНС дістали із заметів автомобіль аварійної бригади Рівнегазу.

У Вінницькій області місцева пожежна команда витягнула мікроавтобус з кювету.

На автодорозі Хмільник-Бердичів біля с. Зозулинці мікроавтобус "Спринтер" в результаті несприятливих погодних умов (дощ з мокрим снігом) з'їхав в кювет. В автомобілі знаходилося 7 пасажирів. В результаті події ніхто не постраждав.

У Хмельницькій області в ніч на неділю підрозділи ДСНС неодноразово залучалися для надання допомоги населенню через несприятливі погодні умови.

У Білогірському районі поблизу с. Жемелинці вантажні автомобілі "DAF" та "МАН" перекрили автодорогу. У Волочиському районі поблизу с. Копачівка автомобіль "Рено Лагуна" з'їхав на узбіччя, без постраждалих. У Теофіпольському районі поблизу с. Турівка автомобіль "MAH", в Білогірському районі два автомобіля "Сканія" і в Городоцькому районі вантажівка "DAF" розвернуло на автодорозі, внаслідок чого ускладнився рух автотранспорту. У всіх випадках рятувальники за допомогою техніки підвищеної прохідності допомогли водіям вивільнити автомобілі.

У Хмельницькому на дачному масиві "Видрові частки" автомобіль "Volkswagen" злетів з бетонного покриття в водовідвідні канави і нахилився. Рятувальники допомогли звільнити машину.

У Шепетівському районі поблизу с. Сусановка мікроавтобус "Mercedes" з 11 пасажирами прямував за маршрутом Київ-Тернопіль і з'їхав на узбіччя (без травмування пасажирів), а в Красилівському районі застряг автобус з десятьма пасажирами. Рятувальники допомогли відбуксирувати транспортні засоби.

Крім того, рятувальники розпилювали повалені дерева, які впали на автодорогу в місті Хмельницькому, в Кам'янець-Подільському та Волочиському районах.

В Івано-Франківській області в зв'язку з погіршенням погодних умов рятувальникам неодноразово доводилося виїжджати для надання допомоги жителям краю.

Так, в результаті обмерзання ділянки автомобільної дороги в центрі села Яблуниця Яремчанської міськради вантажні автомобілі створили затор на проїжджій частині і не могли самостійно продовжити рух.

Увечері 12 листопада після паломництва в монастирі села Гошів Долинського району через складні погодні умови (налипання мокрого снігу) не могли з'їхати з гори близько 30 автомобілів. По прибуттю на місце події встановлено, що ділянка дороги посипано піском, рух автомобілів повністю відновлено. Станом на 23:05 проїзд забезпечений, все автомобілі зійшли з гори.

О 22:47 до богородчанським рятувальникам надійшло повідомлення про ДТП на автодорозі в селі Скобичівка Богородчанського району. Водій автомобіля "Mercedes-Vito" не впорався з керуванням, з'їхав в кювет і перекинувся на правий бік. Працівниками пожежно-рятувальної служби за допомогою легкого брухту відкрита водійські двері транспортного засобу та вивільнено водій і пасажир автомобіля, відключена акумуляторна батарея. Постраждалі бригадою швидкої медичної допомоги доставлено в Богородчанському ЦРЛ.

На автомобільній дорозі сполученням с. Озеряни - с. Хотимир Тлумацького району водій автомобіля "Газель", не впоравшись з керуванням і з'їхав у кювет. Працівники пожежно-рятувальної служби витягнули з кювету автомобіль. Постраждалих немає.

Крім того, в селі Одаї Тисменицького району на автодорозі державного значення сполученням "Марківці - Коломия", перекинулася вантажівка. Водій отримав травми і був госпіталізований в хірургічне відділення Тисменицької лікарні.

13 листопада о 1:35 в селі Насташине Галицького району відділення ГПСП міста Бурштин виїжджало для надання допомоги водієві автомобіля "Volkswagen Transporter T4", який в результаті поганого дорожнього покриття з'їхав в кювет і не міг самостійно виїхати на дорогу.

В 4:07 в Івано-Франківську по вулиці Галицькій рятувальники виїжджали для надання допомоги по прибиранню гілок дерева, яке внаслідок налипання мокрого снігу впало на тротуарну доріжку.

Раніше повідомлялося, що в ніч з 12 на 13 листопада через негоду залишилися без світла мешканці 275 населених пунктів в шести областях України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: сніг, україна, замети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]