Пт, 2024-03-29, 04:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:59
Україну Збігнєв Бжезінський вважає найбільшим "трофеєм" для Росії
Інші останні Політичні новини
У Митному союзі Україна виявилася б найбільшим "трофеєм" Росії. Як повідомляє УНІАН, про це розповів політолог, екс-радник Президента США з питань нацбезпеки Збігнєв Бжезінський в інтерв'ю DW, коментуючи, скільки політики приховано за організацією Митного союзу РФ, Білорусі та Казахстану.

"Насправді там навіть нічого не приховано. Цілком очевидно, що його суть полягає у спробі підпорядкувати одну за одною незалежні сьогодні пострадянські країни. Україна в цьому контексті є найбільшим "трофеєм", і думаю, що росіяни сповнені рішучості підкорити її. Насправді ж питання в тому, чи готові українці відстояти свою незалежність? Тому самі українці повинні визначити, чи бути їм знову провінцією у складі більшої Росії", - пояснив Бжезинський.

Він також упевнений, що Росія може наростити прес на Україну перед самітом Східного партнерства, на якому очікується укладення Угоди про асоціацію з ЄС.

Крім того, коментуючи питання, чи варто Україні чекати якихось несподіванок перед листопадовим самітом у Вільнюсі, наприклад, на зразок того, що трапилося у Вірменії після візиту глави РФ Володимира Путіна, Бжезінський сказав: "Україна, звичайно, набагато більша країна. У якомусь сенсі вона має більш взаємозалежні відносини з Росією, ніж Вірменія, яка географічно є, так би мовити, відрізаною. Тому цілком можливим є те, що Україна може бути більш вразливою, якщо росіяни поставлять цю тему ребром".

Більше того, американський політолог упевнений, що євроінтеграція України в майбутньому позитивно вплине на еволюцію Росії.

"Думаю, що Кремль намагається оживити в'яне доктрину ("російського світу" - ред.). У той же час у далекій перспективі більш близькі українсько-європейські відносини прокладають шлях для більш близьких російсько-європейських взаємин, оскільки зрозуміло, що Україна і Росія філософськи і культурно є частиною Європи. Україна тісніше співпрацює з Росією, маючи від цього вигоду, але опосередковано вигоду від цього має і Росія".

Таким чином, вчений вважає це більш перспективним варіантом для Москви, ніж у випадку якщо Росія виявиться ізольованою і спробує підкупом домогтися інтеграції України у свою нову імперію, будучи одночасно затиснутою між об'єднаною Європою та Китаєм, який нарощує міць.

Нагадаємо, в серпні радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що РФ може поставити питання про скасування режиму вільної торгівлі з Україною після підписання нею угоди з ЄС про асоціацію, частиною якого є положення про ЗВТ.

Перший віце-прем'єр російського уряду Ігор Шувалов попередив, що Москва посилить митний контроль українських товарів у разі підписання Києвом угоди про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: Україну, найбільшим трофеєм, Росії, Збігнєв Бжезінський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]