Чт, 2024-04-25, 06:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:01
"Укрексімбанку" потрібно 12 млрд докапіталізації
Інші останні Економічні новини

Державний банк "Укрексімбанк" (ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України") почав просити в Міністерства фінансів 12 мільярдів гривень на поповнення капіталу в наступному році. Про це повідомляє DT.UA з посиланням на два незалежні джерела, знайомі із ситуацією.

Водночас видання наголошує, що інформація про потреби "Укрексімбанку" на наступний рік офіційними джерелами не розкривається.

"Потреба банку в додатковому капіталі є очевидною, проте у відповідь на додаткові запити в Нацбанк і Мінфін з цього приводу прийшли розлогі відповіді з великою кількістю літер, але мінімумом релевантної інформації", - пише DT.UA.

За офіційними даними, за шість місяців 2016 року збиток "Укрексімбанку" склав 1,4 мільярда гривень, а визнаний рівень проблемних активів (NPL) - 40%.

Як повідомлялося, Сергій та Андрій Клюєви винні "Укрексімбанку" 8,6 млрд гривень.

27 січня Кабмін ухвалив рішення про докапіталізацію "Укрексімбанку" майже на 10 млрд гривень.

У лютому 2016 року НБУ визначив "Укрексімбанк" (поряд з державним "Ощадбанком" та приватним "Приватом") у якості одного з системно важливих українських банків.

Тоді ж уряд погодився продати "Ощадбанк" та "Укрексімбанк" до 2020 року. При цьому повний вихід держави з капіталу "Укрексімбанку" планується розпочатиз середини 2018 року.   

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 745 | Додав: adminA | Теги: Укрексімбанк, 12 млрд докапіталізації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]