Пт, 2024-03-29, 15:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:10
Укрзалізниця розповіла, чому квитки на потяги Hyundai значно дорожчі
Інші останні Економічні новини

Міністерство інфраструктури Україні прогнозує скасування податку на додану вартість (ПДВ) на продаж квитків у швидкісних поїздах (Hyundai), повідомив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, передає "Інтефакс-Україна".

"Уряд за дорученням президента на засіданні в понеділок розгляне питання про скасування ПДВ на продаж квитків на швидкісні потяги", - сказав він.

За словами Колеснікова, у зв'язку з цим на напрямку сполученням Київ - Харків вартість квитків у другому класі швидкісного поїзда наблизиться до 190 грн, що на 25 грн дорожче, ніж вартість квитка в купейний вагон.

"З 1 вересня ми вийдемо на тривалість поїздки до Харкова на 3:00 45 хв. Крім того, на самий пік відпусток - друга половина липня - серпень - ПДВ вже не буде діяти", - сказав Колесніков.

За його словами, відповідно, квитки стануть дешевші на 16,6%, вони стануть більш доступними.

За словами Колеснікова, на розгляд питання про скасування ПДВ на продаж квитків у швидкісних поїздах піде два тижні.

19 травня цього року Державна адміністрація залізничного транспорту України (Укрзалізниця)оприлюднила вартість проїзду в поїздах Hyundai. Вона коливається від 249 до 619 гривень.

Нагадаємо, 14 травня 2012 року повідомлялось, що тарифи на проїзд у пасажирських вагонах 1-го і 2-го класів у швидкісних потягах "Інтерсіті+" будуть удвічі вищими за тарифи на звичайних швидких поїздах.

Проект відповідного наказу Міністерства інфраструктури "Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні" розміщено на сайті відомства.

У разі оформлення проїзду в потягах "Інтерсіті+" "туди і назад" надаватиметься знижка у розмірі 10%.

Укрзалізниця: квитки на потяги Hyundai значно дорожчі через комфорт

Ціна на проїзд у нові поїзди Hyundai буде вищою, ніж в експресах, тому що якість обслуговування пасажирів цих поїздів буде значно кращою. Про це заявив в ефірі "5 каналу" перший заступник начальника головного пасажирського управління Укрзалізниці Ігор Бреус.

За його словами, якість обслуговування буде змінена.

"У нових потягах, повірте мені, потяг навіть який пішов з локомотивною тягою виробництва Крюкова (тобто Крюківського вагонобудівного заводу, Україна), півтора місяці тому, теж спочатку обурювалися, чому там ціна дорожча. На сьогоднішній момент цей поїзд задовольняє населеність вище, ніж альтернативні експреси", - заявив Бреус.

"Клімат-контроль є, вакуумні туалети є, підвищена шумоізоляція є, підвищений комфорт за рахунок жорсткого зчеплення. Повірте, якість проїзду й рівень сервісу в цьому потязі чисто як для людини набагато вищИй, ніж у сьогоднішніх класичний потягах", - відзначив він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1124 | Додав: adminA | Теги: потяги Hyundai, дорожчі, Укрзалізниця, квитки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]