Чт, 2024-03-28, 14:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:02
Укрзалізниця скасує нічні рейси. Пасажири невдоволені
Інші останні Економічні новини
Кількість нічних рейсів буде зменшуватись через їхню нерентабельність. Про це Радіо Свобода повідомили у прес-службі Укрзалізниці. Опозиція звинувачує керівництво Укрзалізниці у непрофесійності. Тим часом громадські активісти та пасажири хочуть повернути зручні нічні потяги.

Лучанка Марія Доманська навчається у Львові на журналіста. Як і більшість студентів, вона потягом їздила додому майже кожні вихідні. Новий розклад руху у 2012 році скасовував нічний потяг № 667/668 Ковель-Чернівці, яким постійно користувалася дівчина. Марія, активістка громадської організації "Асоціація молодих реформаторів", ініціювала акції з метою повернути скасований рейс.

"Я зрозуміла, що треба щось робити, адже скасовують єдиний потяг, яким можна дістатись до Львова, до Франківська і до Чернівців. Тоді ми почали збір підписів під зверненням до начальника Львівської залізниці", - коментує Марія.

Дівчина розповідає, що їм вдалось зібрати понад півтори тисячі підписів небайдужих громадян, більшість з яких постійно користувалася цим потягом. І хоча тоді потяг залишили, у 2013 році історія повторилася.

"Причина, як нам пояснюють у відповіді на звернення, це зношеність вагонів, недостатня кількість рухомого складу, нерентабельність потягу - тобто усі стандартні фрази", - розповідає дівчина.

Вдруге проти такого рішення виступило більше трьох тисяч громадян. Марія вважає перемогою те, хоча б що через 3 місяці потяг врешті повернули, адже вони змусили, чи не вперше, представників Укрзалізниці піти на переговори.

Прес-секретар Укрзалізниці Наталія Глушко запевняє, що нічні потяги масово скасовувати не будуть, хоча графік зазнає значних змін. За її словами, маршрути формуватимуться незалежно від думки громадськості, а лише на основі висновків Головного управління перевезень Укрзалізниці. Вона порадила писати свої побажання щодо графіку на сторінці Укрзалізниці у соцмережі Facebook, водночас зазначила, що графік не залежить від думки пасажирів.

Наталія Глушко пояснює, що нічні потяги економічно невигідні, оскільки денні за той самий час можуть зробити більшу кількість рейсів.

Анатолій Вітів, народний депутат від ВО "Свобода" вважає, що Укрзалізниця повинна радитись із місцевими громадами.

"Це є просто бездарність керівництва "Української залізниці". Які не вміють та не можуть налагодити ефективну роботу залізниці. Це таке чергове "покращення", - каже народний депутат.

Нічні потяги почали масово скасовувати ще з 2011 року. У травні 2012 року було скасовано чверть нічних пасажирських потягів. За інформацією Укрзалізниці, тепер в Україні курсує 88 нічних потягів внутрішнього сполучення. Проте вже з 1 жовтня частину з них буде скасовано, а більшість стане денними.

Також пасажирам поїздів Державної адміністрації залізничного транспорту України (Укрзалізниця) хочуть заборонити виходити з вагона на зупинках у разі, якщо стоянка поїзда становить менше п'яти хвилин і пасажири не здійснюють висадку з поїзда. Відповідний проект наказу розробили в Міністерстві інфраструктури.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: Укрзалізниця, пасажири невдоволені, нічні рейси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]