Чт, 2024-04-18, 21:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
Уолкер - миротворці ООН зроблять можливим проведення в ОРДЛО місцевих виборів
Інші останні Новини України

Проведення виборів неможливе, поки Україна не отримає необхідного доступу до окупованої території.

Введення в Донбас миротворчих сил ООН дозволить забезпечити умови для проведення в ОРДЛО місцевих виборів. Про це в інтерв'ю DT.UA заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

За його словами, проведення виборів неможливе, поки Україна не отримає необхідного доступу до території.

"Це одна з причин гальмування мінського процесу: з одного боку, є домовленість провести вибори, з іншого — за нинішніх умов їх проведення нереальне. Якщо буде знайдено прийнятний шлях залучення міжнародних миротворчих сил, тоді з'явиться безпековий інструмент, засіб фізичного контролю території. За таких умов, за умов ефективного міжнародного моніторингу, організація місцевих виборів можлива", - зазначив дипломат.

За словами спецпредставника, для проведення виборів необхідно вирішити ряд питань, пов'язаних з організацією виборчого процесу: чітко визначити, хто має право проголосувати, як повернути внутрішньо переміщених осіб і дати їм можливість брати участь у виборах.

"І, напевно, це має бути щось більше, ніж одні вибори, ніж просто одномоментне голосування, це має бути серія виборів", - припустив Уолкер.

На думку дипломата, допомога миротворців у забезпеченні безпеки дозволить розраховувати на те, що російські війська підуть з Донбасу.

"Отже, з'являться простір і час для здійснення необхідних політичних кроків. А це, своєю чергою, дозволить дістатися кінця мінських угод", - підкреслив він.

Нагадаємо, 21 вересня президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом США Дональдом Трампом на полях Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку. Переговори тривали близько години.У них взяли участь віце-президент США Майкл Пенс, державний секретар Рекс Тіллерсон і спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, постійний представник України в ООН Володимир Єльченко, посол України у Вашингтоні Валерій Чалий.

Після переговорів з Трампом Порошенко заявив, що США підтримують введення міжнародного миротворчого контингенту в Донбас, а також позитивно відгукнувся про рівень двостороннього співробітництва, зокрема, у сфері безпеки і оборони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 658 | Додав: adminA | Теги: Уолкер - миротворці ООН, ОРДЛО, місцеві вибори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]