Вт, 2024-04-23, 19:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Уперше в Україні відзначають день шахів
Інші останні Спортивні новини

День шахів уперше відзначають в Україні в 2012 році.

"Цей день є чудовою можливістю нагадати про те, які у нас є успіхи і досягнення в шахах", - сказав на прес-конференції в п'ятницю в Києві президент Федерації шахів України Віктор Капустін.

За його словами, нині триває розроблення програми розвитку шахів в Україні. "Я сподіваюся, що якщо не програму, то концепцію розвитку шахів в Україні ми затвердимо цього року", - зазначив він.

Капустін наголосив, що Федерація шахів України має намір розгорнути серйозну роботу із підтримки дитячих і юнацьких шахів в Україні.

У свою чергу голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін зазначив, що в Україні відкрито 168 шахових відділень у ДЮСШ, в яких займається понад 12,5 тисяч дітей.

На святкування Дня шахів в Україні спеціально прибув президент ФІДЕ Кірсам Ілюмжинов, який привітав Україну з цим святом і зазначив, що Україна є великою шаховою країною.

Станом на 1 липня 2012 року в Україні є 70 міжнародних гросмейстерів із шахів і 117 міжнародних майстрів серед чоловіків, 25 міжнародних гросмейстерів і міжнародних майстрів серед жінок. Найсильніший шахіст України Василь Іванчук посідає десяте місце в рейтингу ФІДЕ, а середній рейтинг десяти найкращих українських шахістів посідає друге місце у світі.

Чоловіча та жіноча збірні України із шахів є багаторазовими чемпіонами Європи та світу і шахових олімпіад, зокрема Україна є чиними чемпіоном всесвітньої олімпіади з шахів 2010 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: Україні, день шахів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]