Вт, 2024-04-16, 13:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:09
Управління інфраструктурними об'єктами Україна може змінити
Інші останні Економічні новини

Україна може переглянути політику управління об`єктами інфраструктури, оскільки держава, як ключовий власник таких об`єктів, не завжди є ефективним менеджером, заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Як повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України, про це він сказав на зустрічі з державним секретарем Міністерства транспорту та цифрової інфраструктури ФРН Райнером Бомбою.

Зустріч чиновників, за інформацією прес-служби, пройшла в Берліні.

"Держава не завжди є гарним господарником. Повинна бути концесія доріг, портів", - цитує прес-служба міністра.

При цьому Омелян наголосив, що будівництво швидкісних магістралей також є пріоритетом уряду. Але при цьому влада повинна неухильно вимагати дотримання норм використання вже наявних трас. "Ми не вводимо нові правила - ми вимагаємо дотримання норм, які діють у всій Європі. Ми не тільки повинні будувати дороги, а й раціонально їх використовувати. Перше без другого перетворює ремонт доріг на нераціональну витрату бюджетних коштів у величезних розмірах", - наголосив Омелян.

Також міністр звернув увагу на розвиток іншого виду транспорту - залізничного. Він повідомив, що Мінінфраструктури пов`язує великі надії з реформуванням однієї з ключових держкомпаній - Укрзалізниці, яка на даний момент проходить процес корпоратизації. "Великі надії на успішну і швидку реорганізацію Укрзалізниці пов`язані з її новим керівником - Войтеком Бальчуном", - зазначив Омелян.

У свою чергу, державний секретар Міністерства транспорту та цифрової інфраструктури ФРН сказав, що реформування залізниць - доволі тривалий процес, а підтримка автодорожнього господарства - процес дуже витратний. За словами Бомби, перетворення німецьких залізниць тривало близько 10 років. Що ж стосується автомобільних доріг, то щорічний бюджет на будівництво нових автобанів у Німеччині становить близько 6 млрд євро. Разом з тим, як повідомив він, обсяг платежів, які справляються з вантажного транспорту за користування німецькими дорогами, сягає 2-5 млрд євро на рік. У цьому контексті Німеччина готова поділитися з Україною досвідом раціонального використання коштів на розвиток доріг та їхнє управління, сказав представник Міністерства транспорту ФРН.

Як повідомлялося, раніше прем`єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що з 2017 року в Україні має запрацювати спеціальний Дорожній фонд, який забезпечуватиме фінансування ведення робіт. За словами Гройсмана, фонд буде поповнюватися за рахунок різних ресурсів, зокрема й міжнародних фінансових вливань, акцизів на нафтопродукти тощо. За рахунок цього фонду можна буде розвивати і проектувати дороги, коридори, що є принципово важливим для України.


    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 624 | Додав: adminA | Теги: україна, зміни, управління інфраструктурними об'єкт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]