Чт, 2024-03-28, 23:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:45
Уряд Буркіна-Фасо вирішив взяти під захист чаклунів
Інші останні Новини світу

Уряд Буркіна-Фасо спільно з іноземними правозахисниками розробив програму захисту громадян країни, звинувачених у чаклунстві. Згідно зі звичаєм, який широко побутує у сільській місцевості, людей, запідозрених у зв'язках з потойбічними силами, б'ють, виганяють з помешкань і не дають повернутися в рідні місця, повідомляє Lenta.ru.

Привід для таких підозр часто дає ритуал, названий "винос тіла". Група людей несе по селу тіло людини, що померла підозрілою смертю. Вважається, що небіжчик сам приводить людей до відьми або чаклуна, котрі напустили на ще живу людину злі чари.

Як правило, в ролі жертви опиняється стара жінка, рідше - чоловік. Їх оголошують "пожирачами душ" або "відьмами". Незважаючи на жодні протести, "чаклунів" зазвичай б'ють і виганяють із села.

Уряд Буркіна-Фасо оголосив, що до 2016 року в країні буде введена в дію програма захисту таких людей: їм нададуть притулок, їжу, а також кошти на облаштування на новому місці. Крім того, планується надавати їм юридичну допомогу з метою відновлення доброго імені.

За словами правозахисників, держава повинна також заборонити "винос тіла", оскільки саме цей ритуал породжує левову частку "відьом" і "чаклунів", проте уряд поки що побоюється ламати сформовані століттями традиції.

Крім того, було вирішено відмовитися від ідеї кримінального переслідування учасників розправ над "пожирачами душ", оскільки зазвичай їх б'ють та виганяють усім селом. Знайти конкретного винуватця злочину в цих випадках майже неможливо.

Нагадаємо, що на початку 2011 року лідери ХАМАСу заявили про свій намір вести систематичне полювання на відьом. Вони також поінформували, що тільки в 2010 році за підозрою в чаклунстві в Газі вже арештовано 150 відьом.

Влітку 2010 року дитячий фонд ООН заявив, що в країнах Центральної Африки реєструється все більше випадків звинувачень дітей у чаклунстві. Як стверджує ЮНІСЕФ, відзначені випадки, коли маленьких дітей оголошують чаклунами або відьмами і жорстоко карають, а іноді і вбивають. Деяким із жертв було лише вісім років.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1128 | Додав: adminA | Теги: Буркіна-Фасо, під захист чаклунів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]