Сб, 2024-04-20, 07:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:18
Уряд Гройсмана ЄС обіцяє підтримувати, а США закликають його продовжити реформи Яценюка
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Новопризначений прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів телефонні розмови з віце-президентом США Джо Байденом, президентом Європарламенту Мартіном Шульцем та головою європейської дипломатії - віце президентом Єврокомісії Федерікою Могеріні.

Як мовиться у повідомленні, оприлюдненому 14 квітня 2016 року на Урядовому порталі, "віце-президент США висловив надію, що призначення нового уряду створить необхідний імпульс для прискорення системних реформ в Україні відповідно до програми співробітництва з МВФ і Угоди про асоціацію з ЄС". Байден також підтвердив солідарність США з Україною і готовність його держави й надалі надавати всебічну підтримку Україні на шляху перетворень.

Своєю чергою Могеріні та єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про вступ Йоханнес Хан заявили, що ЄС буде підтримувати новий уряд України, відповідну заяву оприлюднено на офіційній сторінці Представництва ЄС в Україні в Facebook.

"Європейський Союз залишається відданим ідеї підтримки України політично і за допомогою надання фінансової та технічної допомоги; ця підтримка стосується зусиль України у впровадженні ключових реформ, модернізації країни і боротьби проти корупції. У цьому контексті ми підтримуватимемо новий уряд, щоб забезпечити ефективне та прозоре функціонування політичних і економічних інститутів й зміцнення верховенства права", - сказано в заяві.

У зв'язку з цим, як зауважують Могеріні і Хан, вкрай важливою буде робота органів прокуратури.

"Ми також віримо, що призначення нового уряду дасть новий поштовх впровадженню Мінських угод, й ми закликаємо усі сторони повністю дотримуватися своїх зобов'язань", - зазначається в заяві.

На появу нового складу українського уряду також відреагувала Американська торгова палата (АТП). Палата закликає команду Гройсмана продовжити реформи, розпочаті попереднім урядом на чолі з Арсенієм Яценюком.

Відповідну заяву опубліковано на сайті української філії АТП.

"Американська торгова палата в Україні бачить в сьогоднішньому призначення нового прем'єр-міністра і Кабінету міністрів як виклик, так і можливість для перезавантаження процесу реформування в Україні та досягнення якісно нового рівня трансформацій. Україна зараз переживає непрості часи, тому дуже важливо продовжити комплексні реформи, розпочаті попереднім урядом ", - йдеться в заяві.

Зокрема, АТП закликає уряд продовжити виконання програми з Міжнародним валютним фондом, забезпечити проведення судової реформи, провести приватизацію держкомпаній і усунути надмірну бюрократію.

Голова Американської торговельної палати Енді Гундер в заяві висловив подяку попередньому уряду.

"Від імені членів Американської торгової палати в Україні я хотів би висловити щиру подяку Яценюку особисто та усій його команді, перш за все, міністрам Наталі Яресько, Айварас Абромавичус, Андрію Пивоварський і Олексію Павленко за відкритість до діалогу, професіоналізм, відданість справі і підтримку працюючих в Україні інвесторів", - сказав він.

Нагадаємо, сформований парламентською коаліцією за участі "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" новий уряд отримав підтримку 239 народних депутатів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 661 | Додав: adminA | Теги: США, продовження реформ Яценюка, ЄС, уряд Гройсмана, підтримка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]