Пт, 2024-03-29, 15:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:20
Уряд має працювати до завершення своїх повноважень - єврокомісар застеріг Україну від дострокових виборів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський комісар з переговорів щодо розширення та Європейської політики сусідства Йоханнес Ган застеріг Україну від проведення дострокових виборів і наголосив на важливості дозволити уряду працювати до завершення терміну його повноважень. Про це він сказав у понеділок в Брюсселі під час конференції "Українські реформи та роль ЄС: як відпустити український економічний потенціал", передає УНІАН.

"Важливо, щоб цей уряд працював до кінця терміну свого мандату, з європейської сторони немає жодного апетиту до дострокових виборів, тому що будь-яка виборча кампанія призводить до призупинення необхідного процесу реформ", - заявив Ган.

За його словами, в ЄС вважають, що "дуже важливо дати уряду працювати до останнього моменту, а потім мають бути відбутися вибори у відповідності до звичайних демократичних процедур та правил".

"Після цього, як можна сподіватися, буде продовження цих дуже успішних реформ", - наголосив єврокомісар.

Ган назвав "безпрецедентними реформаторські зусилля, які робить Україна з 2014 року".

"Це - факт, що Україна зробила за два з половиною роки більше, ніж за двадцять років. Ви повинні розглядати це у часовому проміжку, тому що всі дуже нетерплячі, очікуючи на результати. Я думаю, що досягнуто було багато. І це було зроблено у надзвичайно складних умовах - Росія робить все, що може у своїх силах, щоб підірвати Україну", - заявив він.

Єврокомісар нагадав, що на додаток до незаконної анексії Криму та триваючої війни на Донбасі, Україна "також потерпає від економічної війни".

"Російський економічний бойкот України призвів до втрати 1/3 експорту за одну ніч, що призвело економіку близько до колапсу. За підтримки ЄС український уряд зміг повернути ситуацію назад. Прогрес, якого вони досягли, незаперечний", - підкреслив Ган.

Крім того, за його словами, українська влада "важко працює, щоб спрямувати економіку на європейський ринок", чому сприяє застосування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 675 | Додав: adminA | Теги: україна, дострокові вибори, уряд, єврокомісар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]