Сб, 2024-04-20, 04:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:08
Уряд Росії розгони мітингів не дуже добре характеризують
Інші останні Новини світу

Організація Human Rights Watch засудила арешт опозиціонерів і демонстрантів у Москві й закликала російську владу поважати право громадян на свободу зібрань.

Директор служби цієї міжнародної правозахисної організації в Європі й Центральній Азії Х'ю Вільямсон заявив, що у громадян є право на протест, повідомляє "Інтерфакс".

"Протестувальники мають право висловлювати свою думку з приводу того, як було проведено вибори. Арешт мирних демонстрантів та їхнє ув’язнення не дуже добре характеризує уряд, і це неприйнятно в демократичному суспільстві", - заявив він.

Нагадаємо, 5 грудня у Москві були затримані понад 300 демонстрантів, які протестували проти результатів парламентських виборів, які, на їхню думку, були сфальсифіковані.

Більшість з арештованих досі утримують в ізоляторі, де ті очікують судових слухань, а трьох вже засудили до 15 діб адміністративного арешту. Були також затримання в Санкт-Петербурзі.

А 6 грудня 569 людей затримано на Тріумфальній площі в Москві за участь у несанкціонованій акції незгодних із тим, як пройшли вибори в Держдуму РФ. 20 активістів "Іншої Росії" з 45 тих, хто брав участь у акції, вже відпустили з поліції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: Human Rights Watch | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]