Пт, 2024-03-29, 15:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
Уряду Моравецького польський Сейм висловив довіру
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польський Сейм висловив довіру уряду Моравецького

Уряд прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького у середу отримав вотум довіри у Сеймі країни.

За висловлення вотуму довіри до уряду РП під час останнього засідання нижньої палати польського парламенту в цьому році проголосував 231 депутат, проти був 181, а два утриматися, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Моравецький попросив депутатів таким чином підсумувати третю річницю діяльності уряду “Об’єднаної правиці” (партії “Право і Справедливість”, “Солідарна Польща”, “Порозуміння”) і рік свого перебування на посаді голови Ради міністрів.

Просячи про висловлення вотуму довіри Моравецький таким чином випередив опозицію, яка хотіла ініціювати на цьому засіданні вотум недовіри до польського уряду.

Під час виступу Моравецький назвав позитивні сторони діяльності Ради міністрів Польщі упродовж останніх трьох років перебування при владі, а також критикував попередній уряд партій PO-PSL Громадянська платформа – Польська селянська партія за його невдалу політику.

Глава польського уряду зосередився на економічній політиці, підкреслив єдність Польщі з ЄС, а також пообіцяв, що в наступному році не підвищуватимуться ціни на електроенергію для пересічних поляків.

Він також переконував, що його уряд потребуватиме чергових років для здійснення усіх запланованих реформ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: уряд Моравецького, польський Сейм, Довіра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]