Пт, 2024-03-29, 07:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:47
Уроки гарних манер: за образу жінок на вулицях Брюсселя ввели штраф. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Брюсселі ввели спеціальний штраф у розмірі 250 євро за образу жінок. Влада пішла на цей захід після перегляду відеоролика місцевої студентки. Дівчина прогулялася по бельгійській столиці в сукні і все, що почула від зустрічних чоловіків, потрапило на плівку, повідомляють Вести.ru.

25-річна студентка брюссельської кіношколи вийшла на вулиці Брюсселя в легкому платті і босоніжках з метою зняти дипломну короткометражку. Герої фільму режисера-дебютанта Софі Петерс говорили на її адресу непристойності сексуального характеру від нешкідливого "оля-ля-ля" до цілком нав'язливих пропозицій.

Софі стверджує, що відмовляти на непристойні пропозиції їй доводиться по кілька разів на дню. Заради експерименту вона навіть змінила сукню на нешкідливі джинси, але результат виявився тим же.

Відео, яке Петерс виклала в інтернет, справило загальноєвропейський скандал, і надихнуло місцеву поліцію на суворі заходи. Відтепер усні непристойності сексуального характеру будуть обкладатися штрафом в 250 євро.

Філіп Клоз, заступник бургомістра Брюсселя, заявив: "Тим, кому не вистачає виховання, щоб гідно поводитися, доведеться відчути на собі силу закону. Якщо вмовляння не діють, доведеться платити".

Ініціатива наразі прийнята тільки на місцевому рівні. Тим часом, бельгійські феміністки вважають, що законодавці більше думають про політичні дивіденди, ніж про жіноче благополуччя.

"Не дуже зрозуміло, штраф поширюється тільки на чоловіків? А що робити з гомофобними висловлюваннями? Адже вони теж не рідкість", - зазначила засновник руху проти вуличних домагань Анжеліка Хільда.

Новий закон набирає чинності з 1 вересня.

Раніше на польську радіостанцію наклали штраф у розмірі більше 20 тис доларів за образу українок в ефірі. Двоє журналістів "жартами" про домогосподарок з України нібито висміювали стереотипи деяких "нечисленних" представників польського суспільства.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1108 | Додав: adminA | Теги: Уроки гарних манер.Брюсселя, штраф | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]