Чт, 2024-04-25, 10:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:06
Усиновлення іноземцями Уповноважений з прав дитини підтримав: дітей не можна позбавляти сім'ї
Інші останні Новини України
Уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко виступає на підтримку можливості усиновлення українських сиріт громадянами іноземних держав.

Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

"Для держави усиновлення - це обов'язок гарантувати кожній дитині виховання в сім'ї, в першу чергу, звичайно, на батьківщині", - зазначив Павленко. Проте "якщо немає батьків-усиновителів на батьківщині, то ми не маємо права позбавляти дитину сім'ї, навіть якщо ця сім'я з іншої країни", - зазначив чиновник.

У січні 2013 року про необхідність заборони усиновлення українських дітей іноземцями заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Наприкінці 2012 року Росія схвалила заборону на всиновлення російських дітей громадянами США. Аналітики називають цей крок відповіддю на схвалення в США "акта Магнітського". Багато громадян Росії протестують проти таких кроків свого уряду.

30 вересня в Україні відзначають День усиновлення - свято родин, які взяли під свій захист сиріт.

Нагадаємо, в червні 2013 року президент Віктор Янукович доручив уряду вдосконалити діяльність зі здійснення нагляду за дотриманням прав дітей, усиновлених іноземцями. Янукович підписав низку документів, що передбачають додаткові заходи щодо посилення гарантій захисту прав дітей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: Уповноважений з прав дитини, усиновлення іноземцями | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]