Пт, 2024-03-29, 08:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:52
Усиновлення "проблемних дітей" дозволено іноземцям - їх не більше 6 тисяч
Інші останні Офіційні новини
На сьогоднішній день в базі даних на усиновлення перебуває 26 тисяч анкет українських сиріт. З них 6000 підходять під критерії, за якими їх можуть усиновити іноземці. В основному це хворі діти, або ж старшого віку.

Про це виданню "Дзеркало тижня. Україна" повідомила Людмила Волинець, керівник офісу уповноваженого президента України з питань захисту прав дітей.

За її словами, з 26 тисяч претендентів, 1,5 тисячі - діти до п'яти років, які мають дуже серйозні захворювання, яких неохоче беруть у сім'ї не лише українські, але й іноземні усиновителі;

11 тисяч - ті, хто виховується в прийомних сім'ях, ДБСТ, знаходиться під опікою і, згідно 24 статті Закону "Про охорону дитинства", усиновленню за кордон не підлягають, тільки всередині країни;

5 тисяч - це діти, які перебувають на обліку для усиновлення менше одного року і не можуть бути всиновлені за кордон (тільки всередині країни).

3000 - особи, яким у цьому році виповниться 18 років (у США, наприклад, дозволяється усиновлення дітей віком до 16 років).

Залишається близько шести тисяч сиріт, яких можуть усиновити іноземці. В основному це хворі діти, з великих сімейних груп або ж старшого віку. (Справедливості заради треба відзначити, що американці щорічно усиновляють близько 30 українських дітей із синдромом Дауна. Як правило, це батьки, які втратили власну "сонячну" дитину. Українські сім'ї таких не беруть. У США ж існують хороші програми соціалізації.)

"Сьогодні Україна влаштовує в прийомні сім'ї дві з половиною тисячі дітей щорічно. І потрібно ще трішки більше попрацювати, надавати сім'ям більш якісні послуги для того, щоб країна не забороняла міждержавне усиновлення, а навчилася сама забезпечувати право дитини на виховання в сім'ї", - зазначила Людмила Волинець.

"Для України завдання полягає в наступному - влаштувати дітей, які виховуються в інтернатних закладах, в сім'ї українських громадян. І питання міждержавного усиновлення відпаде саме собою. Воно може залишатися нормою в законодавстві, але необхідності в ньому просто не буде", - додала вона.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович пропонує Раді ратифікувати Конвенцію про захист дітей та співробітництво в питаннях міждержавного усиновлення.

Янукович зазначив, що приєднання до конвенції має на меті забезпечити гармонізацію процедури усиновлення дітей іноземцями в Україні з процедурами інших держав-учасниць, створити чітку і прозору систему гарантій, спрямованих на запобігання розкрадання, продажу дітей або торгівлі ними.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики України розширило терміни прийому заявок на усиновлення українських дітей іноземцями.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1647 | Додав: adminA | Теги: 6 тисяч, іноземцям, усиновлення проблемних дітей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]