Ср, 2024-04-24, 18:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:35
Успішний домен - який він?
Інші останні Новини України

Бізнес-ідея продумана до дрібниць, бізнес-план складений, витрати сплановані. Здавалося б, ви повністю готові до відкриття власного інтернет-бізнесу. Справа за малим - подумати про нюанси розміщення цього бізнесу в інтернеті.

Спочатку варто задуматися про вибір і покупку домену. Правда, слово «покупка» тут не зовсім доречно - навряд чи можна назавжди заволодіти чимось, що знаходиться в інтернеті. Тому потрібний домен ви не купуєте, а берете в оренду на певний термін (наприклад, на рік).

У наш час вибрати домен нелегко частково через велику кількість доменних зон. Кожна з них має свої плюси і мінуси. Найбільш традиційною і відомою є, звичайно ж, зона .com. Однак, з огляду на її популярності більшість доменів в цій зоні вже зайняті. Якщо ви все ж хочете придбати для свого бізнесу домен .com, можете скористатися вторинним ринком доменних імен. Купуючи домен таким способом, потрібно проявити максимальну обережність, щоб не попастися на виверти шахраїв.

За якими критеріями робити вибір

Якщо ваша цільова аудиторія - жителі конкретної країни, і ви хочете, щоб клієнти відразу знали про географічної приналежності вашого бізнесу, вибирайте відповідні зони (наприклад, .ua або .укр). Ті, хто веде бізнес в конкретному регіоні або місті, також можуть зареєструвати відповідний домен (наприклад, .od.ua).

Останнім часом популярністю користуються також нові доменні зони (наприклад, .pub, .photo, .gallery і т.д.). У більшості випадків коштують такі домени недешево. Але у нових зон є ряд важливих переваг. По-перше, клієнти одразу зможуть здогадатися про вашу сфері діяльності. По-друге, такі домени виглядають сучасно і оригінально.

Вибравши домен, варто підшукати для свого сайту хороший хостинг. Якщо ви не хочете розчарувати клієнтів, варто вибрати максимально надійного хостинг-провайдера. Вибираючи хостинг, звертайте увагу на такі фактори, як наявність у провайдера власного датацентру, технічну підтримку, тестовий період. Найчастіше надійні провайдери надають всі ці послуги клієнтам. Також уважно вивчіть всі запропоновані тарифи і виберіть той, який найбільш вам підходить. При цьому у вас повинна бути можливість заміни обраної послуги на іншу без втрати вартості.

В даний час найбільш оптимальним вибором і для стартапів, і для великого онлайн-бізнесу є хостинг на SSD-дисках. Такий хостинг відрізняється швидкою і безперебійною роботою, що напевно оцінять ваші майбутні клієнти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 1067 | Додав: admin | Теги: доменна зона, домен, вибір домена, бізнес в іниернеті | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]