Чт, 2024-04-18, 02:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:21
Утримання Януковича у 2012 році коштувало 635 млн грн - ЗМІ
Інші останні Економічні новини
Утримання президента Віктора Януковича в 2012 році обійшлося в 635 мільйонів гривень, пише Forbes.ua з посиланням на дані "Вісника державних закупівель".

У 2012 році для забезпечення Віктора Януковича та його підлеглих Державне управління справами та інші структури закупили на тендерах робіт, товарів і послуг на 635 млн грн. Загалом від 2010 року на утримання президента витратили 1,42 млрд грн.

Резиденція в Карпатах – 81,32 млн грн: "За три роки президентства Януковича в реконструкцію резиденції "Синьогора" вже вкладено майже чверть мільярда гривень. Тільки в цьому році з держбюджету пішло 30 млн грн на будівництво так званого гостьового будиночка, 24 млн грн - на корпус для осіб супроводу і ще 24 млн грн - на нібито "альтанку", яка насправді виявилася рестораном, де, як передбачають, президент відсвяткує новий 2013 рік".

Резиденція в Криму - 92,12 млн грн, з яких 1,5 млн грн витрачено на закупівлю обладнання для цифрового телебачення. Загалом на резиденції в Криму з 2010 року пішло 373,21 млн грн: "У тому числі в минулі роки, наприклад, 6 млн грн витратили на меблі та посуд, 2,5 млн грн - на штори і скатертини, 500 тис грн - на спортінвентар".

Окрім того, на будівельні роботи на території Кримського природного заповідника Держуправління справами витратило 5,07 млн грн: "Реконструкції піддався "Кордон "Чорна річка", де, крім зміцнення парканів та асфальтування доріжок, замовили будівництво альтанки, барбекю і "пункту харчування" площею 182,6 кв м. Підряд отримала фірма "Віллір" - дочірнє підприємство російського ТОВ "Петро-софт", відомого як оптовий торговець косметикою і парфумерією. Цю ж фірму обрали для реконструкції "форелевого господарства на кордоні "Веселий".

Мисливські угіддя - 123,39 млн грн, з яких 112 млн грн пішли на будівництво доріг до них з Києва. Цього літа понад 30 тис га Дніпровсько-Тетерівського лісгоспу було безкоштовно передано в користування на 49 років "Товариству мисливців і рибалок "Кедр", прописаному в селі Нові Петрівці. Засновниками організації є міністр енергетики Юрій Бойко, колишній голова "Укравтодору", а тепер народний депутат Володимир Демішкан та голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб. "Кедр" у цьому ж році також безкоштовно отримав 9 тис га мисливських угідь на Південному узбережжі Криму. Ще 8 млн грн цьогоріч було виділено на утримання ГО "Державна резиденція "Залісся" під Києвом.

Автопарк - 39,56 млн грн. Станом на січень в гаражах автобази Державного управління справами було 385 автомобілів, з-поміж них - півсотні Mercedes'ів, джипи Mitsubishi Pajero і Toyota Land Cruiser. "Для обслуговування автопарку також необхідні вагони-гаражі. Коли Янукович прилітає кудись із візитом, на нього вже чекають автомобілі, доставлені з Києва залізницею. Таких вагонів вже замовили два - торік за 12 млн грн, цьогоріч - за 13 млн грн", - зазначає видання.

Авіаперельоти - 95,33 млн грн, з них 6,50 млн грн витрачено цього року на оренду двох вертольотів Agusta AW-139. "Державне авіаційне підприємство "Україна", яке обслуговує вище керівництво країни, орендує вертольоти класу люкс зі шкіряним салоном, плазмовими телевізорами, системою клімат-контролю та іншими зручностями у ТОВ "Центравіа"... У цієї ж фірми Держуправсправами орендує і літак класу VIP - Falcon 900. Літак обладнано мультимедійним центром, супутниковим зв'язком, кухнею, туалетними кімнатами і шкіряними кріслами, які трансформуються в ліжка. Його оренда в цьому році обійшлася в 1,60 млн грн", - перераховує видання.

Урочистості - 193,85 млн грн. На роботи з реконструкції Маріїнського палацу, в якому планується зробити резиденцію для прийому офіційних делегацій і проведення урочистих заходів, обладнавши в ній телецентр, в цьому році провели тендер на 175 млн грн. Для проживання офіційних зарубіжних делегацій неподалік Маріїнського парку також вирішили реконструювати комплекс старовинних будівель у кварталі вулиць Грушевського, 20/1, і Липської, 4 - проектні роботи обійшлися вже в 17 млн грн.

На проведення офіційних президентських прийомів у Києві в цьому році витратили 2 млн грн на обслуговування фуршетів і продукти, 1 млн грн - на організацію заходів і 900 тис грн - на закупівлю квітів.

Адміністрації президента і Держуправління справами - 49,61 млн грн, з яких 17,07 млн пішло на оплату комунальних послуг, 9,88 млн на закупівлю продуктів для їдалень та 4,09 млн грн на оргтехніку.

Раніше один з лідерів Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк підрахував, що один день забезпечення діяльності президента України Віктора Януковича обходиться платникам податків у 4 млн гривень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1009 | Додав: adminA | Теги: 42 млрд грн, Утримання Януковича | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]