Пт, 2024-03-29, 17:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:55
В 2015-му Яресько очікує падіння ВВП на 5,5%, інфляцію у 30% і сподівається на збільшення фіндопомоги
Інші останні Економічні новини

Україна отримала менше половини з пакету міжнародної допомоги в 40 млрд дол. і сподівається, що фінансова допомога продовжить рости.

Про це у п'ятницю 17 квітня заявила голова Мінфіну України Наталя Яресько в Інституті Міжнародної економіки Петерсона у Вашингтоні (США), передає "РБК-Україна".

"Ми будемо потребувати фінансово-гуманітарної підтримки. 17,5 млрд дол. допомоги МВФ і США - це менше половини загальної 40 млрд пакета. Американський уряд виділить ще 2 млрд дол. кредитних гарантій, за що ми дуже вдячні і ми сподіваємося, що ця допомога продовжить зростати", - заявили Яресько.

Вона також закликала до якнайшвидшого досягнення рішення про реструктуризацію боргів.

"Ми гнучкі, ми відкриті до вирішення...В інтересах усіх запевнити в довготривалій стабільності в Україні", - сказала вона.

Крім того, вона зазначила, що Україна потребує військовому спорядженні для того, щоб захистити мирне населення і зберегти територіальну цілісність країни.

Також Яресько заявила, що Мінфін України очікує падіння рівня ВВП в 2015 р. на 5,5% і інфляцію на рівні 30%.

"Як ви знаєте, економічна ситуація в Україні є надзвичайно серйозною. У 2014 р. ВВП впав на 7 %. В цьому році ми очікуємо падіння ВВП на рівні 5,5%, а інфляцію на рівні 30%", - сказала вона.

Також, за її словами, транш МВФ подвоїв золотовалютні резерви України.

"Золотовалютні резерви були трохи більш ніж 5 млрд дол. Завдяки першому траншу МВФ, наші золотовалютні резерви подвоїлися", - заявила Яресько.

Як повідомлялося раніше, падіння реального ВВП України, як очікується, сповільниться з 6,8% у 2014 році до 5,5% у 2015 році, а його відновлення очікується з 2016 року, за підсумками якого він збільшиться на 2%. Такі дані оприлюднив Міжнародний валютний фонд в обновлюваному раз на півроку Всесвітньому економічному прогнозі (World Economic Outlook, WEO).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 748 | Додав: adminA | Теги: фіндопомоги, 5%, яресько, 2015-му, 30%, інфляцію, падіння ВВП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]