Чт, 2024-03-28, 18:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:49
В'ятрович - закон про "бандеризм" спрямований проти українців у Польщі
Інші останні Українці в світі

Директор Українського інституту Національної пам’яті Володимир В'ятрович вважає, що новий закон про польський Інститут національної пам'яті, схвалений сенатом Польщі, спрямований в першу чергу на українців, які мешкають зараз у цій країні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Ось що читаємо в обґрунтуванні: "беручи до уваги зростаючі міграційні рухи з України, коли носії ідеології українського націоналізму і адепти світогляду опертого на прославляння формувань, які скоїли геноцид, все більше представлені в Польщі, що також призводить до напруженості у польсько-українських відносинах.

Наступний шмат тексту не менш цікавий - виявляється закон покликаний нормалізувати міжнародні відносини (він вже це зробив - свідчення реакція України, Ізраїля, США) та підтримати "справді демократичні спільноти в Україні", - йдеться у повідомленні директора Українського інституту Національної пам’яті.

В'ятрович зазначив, що зважаючи на те, що в Україні цей закон позитивно сприймають виключно проросійські сили, то "стає зрозуміло кого збираються підтримувати польські політики".

На його думку, цей закон нашкодить українсько-польським відносинам, однак прийняття "дзеркальних заходів" щодо Польщі буде симетрією на дурість.

"Не хочу, щоб український парламент брав участь у змаганні дурощів із польськими парламентаріями", - заявив В'ятрович в ефірі "112 Україна".

Нагадаємо, Сенат Польщі без змін підтримав оновлений закон про Інститут національної пам’яті, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Закон також передбачає штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Закон набуде чинності після підписання президентом Польщі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 671 | Додав: adminA | Теги: українці Польщі, В'ятрович, закон про бандеризм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]