Пт, 2024-03-29, 03:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:22
В агросектор України Китай інвестує понад 2,6 млрд доларів
Інші останні Економічні новини
Державна продовольчо-зернова корпорація України і Синьцзянська виробничо-будівельна корпорація (Китай) підписали меморандум про співпрацю з підтримки пріоритетних проектів у сільському господарстві. Сума китайських інвестицій в український агросектор складе понад 2,6 млрд доларів.

Про це було оголошено на зустрічі українських аграріїв та представників Синьцзянської корпорації 3 серпня в Києві, повідомляє Укрінформ.

Сергій Касьянов, голова ради директорів агрохолдингу KSG Agro, який буде брати участь у програмі інвестицій, назвав їх обсяг безпрецедентним для вітчизняного сільського господарства.

"Виконання інвестиційних програм з Синьцзянською виробничо-будівельною корпорацією дозволить реалізувати безліч ініціатив, закладених у Національний план дій. Це і створення нових робочих місць на аграрних підприємствах, і забезпечення громадян високоякісними продуктами харчування, і збільшення експортного потенціалу українського сільськогосподарського сектора", - заявив Касьянов .

Він зазначив, що китайська сторона інвестує в український агросектор не тільки гроші, але й технології.

"Синьцзянська корпорація обробляє близько двох мільйонів гектарів землі, із застосуванням сучасних технологій вирощує пшеницю, кукурудзу, сою, бавовну та інші культури. Але вони також зацікавлені в закупівлях української агропродукції, - Таким чином, ми не тільки отримуємо фінансову і технологічну допомогу, а й надійний ринок збуту", - пояснив Сергій Касьянов.

У ході візиту делегація, на чолі з президентом корпорації Кун Сінлун, відвідає агрокомплекси у Дніпропетровській області та ознайомиться з портовими можливостями Криму.

"Ми дуже уважно вивчили можливості для спільної співпраці з Україною і зацікавлені в довгострокових проектах, які принесуть взаємну вигоду. Ми повинні обов'язково виконати намічене на найвищому урядовому рівні", - зазначив Кун Сінлун.

Зазначимо, що багаті держави-імпортери продовольства (Китай, нафтові монархії Перської затоки і Близького Сходу) поступово переходять до оренди земель сільськогосподарського призначення в Україні з метою вирощування аграрної сировини для власних потреб.

Відомо, що національна продовольча безпека є одним з ключових питань на порядку денному провідних держав світу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: 6 млрд доларів, китай, агросектор України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]