Пт, 2024-04-26, 00:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
В акваторії Чорного моря й на кордоні з Придністров'ям українські прикордонники посилили охорону
Інші останні Новини України

В рамках посилення заходів з охорони державного кордону України, в південному регіоні на Великдень особлива увага приділяється морській ділянці. Тому протягом всіх травневих свят морські сили й авіація будуть застосовуватися щодня, повідомляє Держприкордонслужба України.

"Так, для прикриття підступів з моря на сьогодні задіяно 5 тактичних груп кораблів і катерів морської охорони Державної прикордонної служби України. Також в повітрі знаходяться літаки "Даймонд" для моніторингу ситуації в територіальному морі і на адмінкордоні з АР Крим", - йдеться в оприлюдненому повідомленні прес-служби.

За даними прикордонників, тільки в суботу, 30 квітня, прикордонна авіація здійснила три польоти і обстежила 4800 км2 територіального моря України, 2340 км2 Азовського моря і 135 км державного кордону.

"Заходи щодо посилення здійснюються в єдиному оперативному задумі з іншими правоохоронними органами", - додали в українському прикордонному відомстві.

Крім того, українські прикордонники і Нацгвардія посилили кордон з Молдовою на ділянці Придністров'я на час великодніх і травневих свят.

"Для посилення даного напрямку прибули близько 300 прикордонників. Також прикордонні підрозділи посилили технікою. Дані заходи здійснюються в тісній взаємодії з Нацгвардією", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Відзначається, що це зроблено для забезпечення недоторканності кордону України, безперебійної роботи пунктів пропуску, належної безпеки пасажирів, недопущення в'їзду в країну екстремістськи налаштованих осіб і ввезення на територію держави зброї.

"Посилюється контроль і в межах контрольованих прикордонних районів", - додали прикордонники.

Як повідомлялося, раніше прикордонники посилили охорону моря в Одесі у зв'язку з можливими провокаціями 2 травня. Зазначалося, що особлива увага буде до Придністровського сегменту українсько-молдовського кордону.

Також в Одесі до патрулювання вулиць взялися бійці полку "Азов" Національної гвардії України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 670 | Додав: adminA | Теги: охорона, кордон, акваторія Чорного моря, українські прикордонники, Придністров'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]