Пт, 2024-04-19, 18:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:40
В АП не хочуть роздмухувати конфлікт Сааакашвілі та Авакова. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків вважає "істерію" з вимогою оприлюднити відеозапис конфлікту в ході Національної ради реформ неконструктивною і такою, що нагадує "крики римлян до гладіаторів під час бою". Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Шимків зазначив, що спочатку основним принципом проведення засідань Нацради реформ була відсутність преси, оскільки цей орган замислювався як майданчик для "відвертого обговорення реформ", а не ТБ-шоу, "де політики змагаються за рейтинги і з'ясовують відносини". При цьому, за його словами, всі рішення і матеріали за підсумками засідання є публічними.

Заступник глави АП також повідомив, що бурхливі дискусії в перебігу засідання виникали завжди, і "президент як модератор зупиняв дискусію".

Саму ж вимогу викласти відео і стенограму засідання, раніше озвучену в соцмережах, Шимків розцінив як неконструктивну.

"Щодо істерії навколо відео, стенограм та інших питань - все це нагадує крики римлян до гладіаторів під час бою. Треба навчитися бути людьми. Це складніше. Всі роблять помилки, але вимагати більшої крові неконструктивно", - зазначив заступник голови адміністрації.

Шимків також додав, що у нього є особисте ставлення до того, що сталося, і "викликає огиду до того, що трапилося". Він також висловив співчуття, що засідання довелося закрити дочасно, внаслідок чого залишилися без обговорення, зокрема, питання приватизації, розвитку ІКТ та інші.

Яресько просить припинити звинувачення в корупції на адресу уряду

Міністр фінансів Наталія Яресько закликала припинити звинувачувати уряд у корупції і не розколювати країну. Про це вона сказала у вівторок, 15 грудня, на прес-конференції, передає Українська правда.

"Були озвучені різні звинувачення в бік уряду щодо корупції. Уряд спростовує ці звинувачення", - сказала вона.

"Ми - єдина команда, прошу всіх не збурювати і не розколювати ні уряд, ні нашу країну", - наголосила міністр.

"Я думаю, що це питання треба відкласти заднім числом", - сказала Яресько.

Нагадаємо, голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі виступив зі звинуваченнями в корупції на адресу уряду. Саакашвілі заявив, що втрати українського бюджету від дії корупційних схем становлять щонайменше 5 мільярдів доларів.

Серед головних корупціонерів він назвав Ахметова, Коломойського, Мартиненка, Іванчука.

14 грудня на засіданні Нацради реформ між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і Саакашвілі сталася суперечка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 698 | Додав: adminA | Теги: ап, конфлікт Сааакашвілі та Авакова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]