Ср, 2024-04-24, 23:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:08
В армії запровадять нові звання та індивідуальні картки
Інші останні Офіційні новини

Українські, а не радянські традиції, будуть впроваджені в систему військових звань, заявив президент України Петро Порошенко. Про це він сказав сьогодні, 27 липня, на зустрічі з "Волонтерським десантом" у Києві, передає "Інтерфакс-Україна.

"Мені дуже сподобалася під час нашої дискусії ініціатива відійти від радянської армії. Нам потрібно впроваджувати свої, нові українські традиції, в тому числі й нові українські звання", - заявив Порошенко.

Президент додав, що ініціатива замінити "молодшого лейтенанта" на "хорунжий" повністю відповідає і українським традиціям, і євроатлантичним прагненням України.

Крім того, Порошенко висловився за запровадження нового військового звання - "бригадний генерал".

Президент також повідомив, що кожен військовослужбовець Збройних сил України матиме індивідуальну картку, передає УНІАН.

"Абсолютно нові форми господарювання можуть бути запроваджені вже з жовтня. Кожен військовослужбовець буде мати індивідуальну картку. І по цій індивідуальній картці він буде мати все, починаючи від речового забезпечення... І можемо знати, що цей солдат не лише одягнений, ця картка буде використовуватися в їдальні, при отриманні сухих пайків, що він нагодований, обутий, одягнений", - сказав глава держави.

Таким чином, за словами Порошенка, можна буде перевірити рівень забезпечення кожного бійця.

Він наголосив, що ця система покладе край корупції у Збройних силах України. Крім того, президент повідомив про розробку програми, завдяки якій родини військовослужбовців отримають довгострокові кредити на житло.

Порошенко наголосив, що за допомогою волонтерів розроблено нові зразки форми для військовослужбовців ЗСУ, нові норми та стандарти закупівель.

Волонтери прозвітували про впровадження реформ у Міністерстві оборони України.

Зокрема, відбулася презентація нових розробок за проектами "Реформи норм та стандартів речового забезпечення і закупівель", "Автоматизація обліку потреб та запасів у сфері речового забезпечення Збройних сил України", "Реформа системи продовольчого забезпечення та харчування військовослужбовців Збройних сил України", "Оптимізація системи лікувально-евакуаційного забезпечення Збройних сил України в зоні проведення антитерористичної операції", "Реформи забезпечення військовослужбовців Збройних сил України житлом та управління військовим нерухомим майном Збройних сил України".

Раніше були оприлюднені варіанти нової літньої і зимової форми для солдатів Збройних Сил України.

Президент стверджує, що в Україні розроблена цільова програма надання сім'ям військовослужбовців довгострокових кредитів на придбання житла.

"Дуже важливо, що ви бачили сьогодні, - це реформа забезпечення житлом військовослужбовців. Йдеться не лише про те, щоб забезпечити відомчим житлом. Офіцер, коли приїжджає на нове місце служби, повинен отримати квартиру, в якій він буде жити. Якщо він буде переведений в іншу частину, він там також має бути забезпечений житлом. У той же час розроблена програма, згідно якої сім'я військовослужбовця може одержати довгостроковий кредит", - сказав він.

При цьому глава держави зазначив, що із залученням таких кредитів збільшиться мотивація військовослужбовців, а також вирішиться житлова проблема в армії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: нові звання, армія, індивідуальні картки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]