Пт, 2024-04-19, 19:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:45
В Атлантичному океані набирає сили буревій "Офелія"
Інші останні Новини світу

Буревій "Офелія", що сформувався цього тижня в Атлантичному океані, посилився до другої категорії з п'яти можливих за шкалою Саффіра-Сімпсона.

Наразі "Офелія" перебуває за 1070 кілометрів на південь від Бермудських островів і рухається на північний захід зі швидкістю 14 кілометрів за годину, повідомляє в п'ятницю, 30 вересня, американський Національний центр попередження про урагани.

Швидкість поривів вітру, які супроводжують ураган, становить 168 км/год, повідомляє РИА "Новости".

Як очікується, в суботу циклон пройде схід Бермудських островів, в районі яких синоптики оголосили штормове попередження.

Тропічному шторму присвоюється ім'я, коли швидкість супроводжувального вітру досягає 62 км/год. Для того щоб урагану надали першу категорію за шкалою Саффіра-Сімпсона, що оцінює потенційні збитки від стихії, швидкість його вітру має перевищувати 120 км/год. Найвища категорія присвоюється ураганам зі швидкістю вітру понад 250 км/год.

Для ураганів Атлантичного басейну існує шість алфавітних переліків - кожен із 21 імені. Цикл використання переліків становить шість років. У разі якщо ураган особливо руйнівний, ім'я, присвоєне йому, викреслюється з переліку і замінюється іншим ("Катріну" замінили на "Катю").

Ім'я "Офелія" вже присвоювали урагану 2005 року.

Наприкінці серпня США пережили удар урагану "Айрін". Жертвами стихії у 12 штатах стали близько 50 осіб. За оцінками експертів, збитки від шторму в США можуть становити від 5 до 7 мільярдів доларів. Сезон ураганів в Атлантиці триває з 1 червня до 30 листопада.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1324 | Додав: nowyny | Теги: ураган | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]