Сб, 2024-04-20, 07:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:17
В Авдіївській промзоні бойовики здійснили потужний і тривалий обстріл. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Один український військовослужбовець загинув, ще семеро отримали поранення внаслідок бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Внаслідок активних бойових дій один український військовослужбовець загинув, семеро отримали поранення", - сказав він на брифінгу в Києві.

За даними Лисенка, на Маріупольському напрямку тривають найбільш інтенсивні бойові дії. Бойовики випустили майже 400 мінометних мін. Основні "гарячі точки" - традиційно Мар'їнка та Широкине з околицями.

"Велика частина обстрілів, як завжди, сталася в темний час доби. Однак найпотужніші обстріли відбулися вдень. Всього на Маріупольському напрямку було 28 ворожих обстрілів, в тому числі 15 - з важкого озброєння", - зазначив він.

На Луганському напрямку бойові дії напередодні велися під Слов'яносербськом і в Попаснянському районі. Найбільш неспокійно було в Кримському, де незаконні збройні формування активно застосовували міномети і бронетехніку. "Вогонь вівся відразу по двом напрямкам - східному і південному. Українські війська активно відкривали вогонь у відповідь", - додав спікер Міноборони.

За його словами, всього за минулу добу на цьому напрямку відбулося 17 обстрілів з боку бойовиків, в тому числі 5 - з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку, в Авдіївській промзоні бойовики здійснили потужний і тривалий обстріл з важкого озброєння - по українських позиціях випустили не менше 130 мінометних мін та артилерійських снарядів, українські війська відкрили вогонь у відповідь.

Друга "гаряча точка", підкреслив Лисенко, - Світлодарська дуга, де вчора бойовики використовували міномети, гармати і бронетехніку. Ще один обстріл бойовики здійснили на позиції "Шахта Бутівка". На Горлівському периметрі, в Опитному і Пісках напередодні було тихо. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 10 обстрілів з боку бойовиків, в тому числі 4 - з важкого озброєння.

Раніше в прес-центрі АТО повідомили, що проросійські бойовики за минулу добу, 28 жовтня, 55 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 679 | Додав: adminA | Теги: бойовики, потужний і тривалий обстріл, авдіївська промзона | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]