Пт, 2024-03-29, 10:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:24
В Болгарії міністри оборони ЄС проведуть неформальну зустріч
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністри оборони ЄС у суботу проведуть неформальну зустріч в Софії, де обговорять імплементацію програми військово-стратегічної співпраці держав-членів ЄС – PESCO (Постійна структурована співпрацю з питань безпеки і оборони).

Про це перед початком зустрічі повідомила верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні.

За її словами, на зустрічі також пройде підготовка до засідання Європейської ради у червні, одним із питань порядку денного якої стане прогрес у сфері європейської оборони.

Крім того, міністри підготуються до саміту НАТО, що відбудеться в липні в Брюсселі.

"У липні ми маємо саміт НАТО. Тому важливим моментом нашої зустрічі стане підготовка до нього. Ми приїдемо туди з важливою проробленою роботою щодо військової мобільності, яка дозволить військовому обладнанню та військовим легше пересуватися Європою. Це робота, над якою ЄС працює у координації з НАТО", - зазначила Могеріні.

Нагадаємо, у програмі PESCO беруть участь 25 країн. Програма передбачає, що країни-члени ЄС тісніше співпрацюватимуть у сфері безпеки та оборони.

Це дозволить розвивати спільні оборонні можливості, інвестувати у спільні проекти та підвищити оперативну готовність і внесок національних збройних сил

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 689 | Додав: adminA | Теги: неформальна зустріч, Болгарія, міністри оборони ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]