Пт, 2024-04-19, 23:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:04
В Брюсселі Дні українського кіно відкриє легендарна "Земля" Довженка в живому супроводі "ДахиБрахи"
Інші останні Культурні новини

  У Брюсселі 20-22 січня пройдуть Дні українського кіно. Це вже буде другий український фестиваль у бельгійській столиці, який проводиться у найпрестижнішому Центрі образотворчих мистецтв BOZAR.

Фестиваль відкриє класична німа стрічка видатного українського кінорежисера Олександра Довженка "Земля" у живому супроводі українського етно-хаос гурту "ДахаБраха", повідомляє "Укрінформ".

"Земля" Олександра Довженка, створена у 1930 році, – найвідоміший український фільм, зразок авангардного кіно. На міжнародному референдумі кінокритиків у Брюсселі 1958 року цю стрічку було названо одним із 12 найвизначніших здобутків світового кінематографу.

Щорічні Дні українського кіно у Брюсселі презентують на високому міжнародному рівні найбільш резонансні сучасні стрічки, а також кінокласику в живому супроводі відомих українських музикантів.

У 2017 році, окрім фільму "Земля", буде представлено чотири нових стрічки з України, відзначених міжнародними нагородами.

Організаторами фестивалю є Міністерство закордонних справ України, Державне агентство України з питань кіно, Центр образотворчих мистецтв BOZAR, кінокомпанія "Артхаус Трафік", за підтримки Національного Центру Олександра Довженка і Товариства українців Бельгії.

До слова, нещодавно український етно-хаос гурт "ДахаБраха" випустив 5-й студійний альбом "Шлях". За словами групи, "Шлях" – це історія людей, чий шлях до свободи лежить через величезні виклики. Новий альбом присвячений "тим, хто віддав своє життя за нашу свободу, тим, хто продовжує стояти на її сторожі, і тим, хто йде непростим шляхом вільної людини, не втрачаючи надії". Побачити гурт "ДахаБраха" в Україні можна буде вже в лютому, після чого група відправиться на гастролі до США.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: брюссель, ДахиБрахи, легендарна Земля Довженка, Дні українського кіно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]