Вт, 2024-04-23, 17:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:36
В Черкасах в акції "Вставай, Україно!" взяли участь три лідери опозиції
Інші останні Політичні новини
В акції "Вставай, Україно!", яка відбулася в четвер 25 квітня в Черкасах, взяли участь лідери опозиційних парламентських партій "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок.

Спочатку учасники акції пройшли маршем від площі Дружби Народів до Театральної, після цього на Театральній площі розпочався мітинг, передали в прес-службі парії "Батьківщина".

Перед початком маршу Яценюк заявив журналістам, що жителі Черкас вийшли захистити свої права, "відгукнулися, щоб разом з опозицією пройтися маршем і сказати своє "так" європейській Україні і "ні" Віктору Януковичу".

Як зазначили в прес-службі партії, захід зібрав в цілому близько 5 тисяч жителів області, які тримали національну та партійну символіку, плакати з гаслами: "Роботу для кожного!", "Юлі волю!", "Умань проти донецьких окупантів" та інші.

"Зі вчорашньої ночі Соборна площа по всьому периметру оточена наметами Партії регіонів", - заявили в "Батьківщині" та зазначили, що влада спробувала перешкодити проведенню акції, і на Соборній площі, де проведення мітингу було заплановано раніше, вирішила провести концерт до Дня перемоги.

У Черкасах в акції опозиції брали участь також народні депутати-"ударівці" Ірина Геращенко, Павло Різаненко та Ольга Белькова, передали в прес-службі партії "УДАР".

"Кожен з нас прийшов сюди викласти свою громадянську позицію, прийшов, бо болить - ми хочемо жити в іншій Україні", - заявив Кличко в ході виступу на Театральній площі і додав: "Влада обіцяла почути кожного. Так давайте висловимо свою позицію! Не потрібна Україні така влада. Справедливість може бути і ми це доведемо".

У свою чергу лідер ВО "Свобода" Тягнибок у ході спілкування з журналістами зазначив, що метою акції є прагнення донести до людей, що "слід підніматися з колін, повставати проти чинної влади і боротися проти режиму Януковича", повідомили в прес-службі "Свободи".

В акції також взяли участь народні депутати фракції ВО "Свобода" Валерій Черняков, Андрій Міщенко, Олег Гелевей, Юрій Сиротюк.

Як передали в партії, вчителів області примусово відправляли до Черкас, де за ініціативи голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба в четвер 25 квітня був проведений мітинг на противагу акції "Вставай, Україно!".

"Крім того, до цього псевдомітингу залучали студентів і школярів місцевих навчальних закладів", - йдеться в повідомленні.

У відділі зв'язків з громадськістю Черкаського обласного управління МВС України повідомили, що охорону громадського порядку на місці зборів громадян забезпечували 30 працівників міліції і додали, що порушень громадського порядку не було зафіксовано. У міліції також зазначили, що учасники акції "Вставай, Україно!" почали збиратися на площі Богдана Хмельницького о 15:00, а до 16:00 на площі зібралося близько 400 громадян.

Раніше повідомлялося, що акції опозиції "Вставай, Україно!" відбудуться в Черкасах 25 квітня і Чернігові 26 квітня. У них візьмуть участь лідер партії "УДАР" Кличко і народні депутати з його фракції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: Черкаси, акція Вставай, три лідери опозиції, Україно! | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]