Пт, 2024-03-29, 16:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:47
В Черкасах затримано двох організаторів сутичок: відомі прізвища
Інші останні Кримінальні новини

Затримано двох організаторів сутичок в Черкасах: відомі прізвища

Правоохоронці затримали за фактами подій у центрі Черкас двох організаторів зіткнень з поліцією.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Сьогодні, 10 березня, в рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за ч. 2 ст. 345 та ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, за фактом подій на площі Дружби народів в Черкасах, - затримано двох найбільш активних осіб, які підозрюються в організації громадян для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції, які забезпечували охорону громадського порядку", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що вказаних осіб затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час тривають слідчі дії, вирішується питання про оголошення даним громадянам підозри у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє "Нацкорпус" на своїй сторінці в Facebook, главу Черкаського обласного відділення партії "Національний корпус" Дмитра Кухарчука затримали правоохоронці.

"Затримали Дмитра Кухарчука та представників Черкаського відділення Національного Корпуса. Зараз вдома у наших активістів проходять обшуки", - поінформували в Нацкорпусі.

Таку інформацію підтвердив один з представників організації Костянтин Мірошниченко на своїй сторінці в Facebook.

"Дмитра Кухарчука, Женю Свиридова і інших активістів" Національного корпусу "сьогодні затримали після вчорашньої акції", - зазначив він.

Також в результаті зіткнень в Черкасах між представниками партії "Національний корпус" і поліцейськими, з різними травмами до лікарні звернулися 22 співробітника поліції, 19 з яких були госпіталізовані.

Раніше "Прямий" повідомляв, що  9 березня представники політичної партії "Національний корпус" на чолі з Андрієм Білецьким влаштували сутички в Києві та Черкасах. Внаслідок зіткнень 18 правоохоронців отримали травм різного ступеня важкості.

Як повідомляв "Прямий", лідер політичної партії “Національний корпус” та народний депутат Андрій Білецький виступив за конфедерацію України та Росії.

В партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" назвали ініціаторів цих заходів: "За подібними акціями стояли й стоять проросійські реваншисти та олігархи-втікачі. Увесь час від початку російської агресії проти нашої держави ми стверджуємо право України бути вільною та незалежною" - йдеться в заяві прес-служби.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: Черкаси, затримання організаторів сутичок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]