Пт, 2024-03-29, 13:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:04
В Чилі студенти відновили акції протесту і сутички з поліцією, є поранені
Інші останні Новини світу

У центрі чилійської столиці 15 березня сталися сутички між поліцією і студентами, які вимагають реформи системи освіти. Поранено трьох правоохоронців, 50 осіб затримано, повідомляє ИТАР-ТАСС.

В несанкціонованій акції протесту, за різними оцінками, взяли участь від 5 до 7 тис школярів і студентів. Демонстранти спробували пробитися через кордони до міністерства освіти, після чого поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.

Ця маніфестація стала першою в поточному році. Протести учнів, якими торік була охоплена майже вся країна, поновилися з початком нового навчального року.

Школярі вимагають заборонити комерційну діяльність навчальних закладів, які отримують фінансування з бюджету, а також передати державні школи під юрисдикцію центральної влади від місцевих муніципалітетів, які відчувають брак коштах.

Студенти, у свою чергу, наполягають на запровадженні безкоштовної системи вищої освіти, вимагаючи оголосити з цього питання загальнонаціональний референдум.

Тимчасом глава держави Себастьян Піньєра вважає "неможливим зробити безкоштовною освіту для всіх", як того вимагають студенти. На його думку, уряд зобов'язаний гарантувати безкоштовний доступ до освіти лише тим, хто цього найбільше потребує.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 946 | Додав: adminA | Теги: сутички, студенти, поліція, акції протесту, Чилі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]