Ср, 2024-04-24, 12:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:54
В цьому році барвистою феєрією відкрився знаменитий карнавал у Венеції
Інші останні Новини світу
Традиційний венеціанський карнавал, що став цього року "карнавалом кольору", відкривається в суботу, 26 січня, в знаменитому місті на лагуні, який на два з половиною тижні перетвориться на унікальний майданчик, де пройдуть десятки театралізованих вистав, музичних програм і виставок.

Гуляння, які триватимуть до "жирного вівторка" 12 лютого, розпочнуться з "свята на воді" на Великому каналі, а одна з головних церемоній карнавалу пройде у неділю, 3 лютого, коли зі стометрової дзвіниці на центральній площі Сан-Марко у натовп спуститься "ангел", за польотом якого зазвичай спостерігає кілька тисяч глядачів.

У цьому році святкові заходи у Венеції пройдуть під девізом "Живи в кольорі". Організатори карнавалу обіцяють, що більшість квітів будуть представлені у всьому різноманітті тонів, яскравості і насиченості.

Особливу увагу всіх учасників карнавалу крім польоту ангела за традицією привертає "Парад Марій", в якому візьмуть участь 12 венеціанок, а також головний конкурс на кращу маску, яку буде обрано в заключний день. Завершить же карнавал "мовчазна регата" гондол по Великому каналу.

Традиція венеціанського карнавалу, який з 1970-х років незмінно привертає увагу мільйонів людей, бере початок від язичницького свята Римських сатурналій, в період проведення яких скасовувалися всі соціальні умовності і повсякденні правила життя, багаті і бідні ховалися під масками, і кожен міг веселитися, як хоче.

У 2012 році карнавал проходив під девізом "Життя як театр". Традиційно до Венеції під час святкування з'їжджається до півмільйона туристів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: знаменитий карнавал у Венеції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]