Пт, 2024-03-29, 10:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
В День Соборності Порошенко виступив на Софійській площі
Інші останні Офіційні новини

Порошенко в День Соборності виступив на Софійській площі

Президент, зокрема, звернувся до жителів тимчасово окупованих територій Криму, частини Луганської та Донецької областей

У вівторок, 22 січня, президент Петро Порошенко виступив на урочистому заході з нагоди Дня Соборності України на Софійській площі у Києві.

«У День Соборності звертаємося до наших земляків, які живуть в кордонах України, але на тимчасово окупованих територіях Криму, частини Луганської та Донецької областей. Ми ніколи про вас не забуваємо. Кожного дня працюємо, щоб наблизити день вашого звільнення від ворожого ярма», - заявив президент.

Порошенко зауважив, що український народ перебуває «напередодні важливого народного волевиявлення». «Ми знаємо про безпрецедентний масштаб підготовки Кремля до втручання у вибори. Але немає сумнівів у мудрості нашого народу», - підкреслив глава держави.

Як відомо, 22 січня українці святкують сторіччя проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР.

«Цей надзвичайно важливий документ, підписаний 22 січня 1919 року, став однією з історичних основ Акту проголошення незалежності України у 1991 році», - заявив Порошенко.

На мосту Патона у Києві в День Соборності відбулася щорічна акція Живий ланцюг Соборності.

Кожна колона учасників акції несла свою частину 30-метрового прапора (синю або жовту). Посередині мосту обидві колони зустрілися та символічно об'єднали лівий і правий береги Дніпра, схід і захід України. Водночас було утворено єдиний 30-метровий прапор України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, Софійська площа, День соборності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]